Speel je een blaasinstrument? Speel vanavond de taptoe tijdens de Nationale Herdenking

Door Het Gigstarter Team op 04-05-2020

Muziekplatform Gigstarter nodigt alle geoefende blazers van Nederland uit om vanuit huis het taptoe-signaal te spelen ter ondersteuning van de Nationale Dodenherdenking. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei adviseert alle blazers exact 19:58 uur en 30 seconden te beginnen, daarna volgen de traditionele twee minuten stilte.

Voor het eerst sinds 1946 wordt het publiek opgeroepen om de Nationale Dodenherdenking thuis via de televisie of online te volgen in verband met de geldende maatregelen tegen het coronavirus. Om de impact van de Nationale Dodenherdenking te vergroten in deze omstandigheden besluit Gigstarter tot het inzetten van live muziek. Met meer dan 3000 Nederlandse artiesten ingeschreven op het platform wordt een goede basis gelegd voor het mobiliseren van alle Nederlandse blazers.Solo-trompettist Jeroen Schippers van de Marinierskapel speelt het taptoe signaal

Belangrijke dag

Oprichter van Gigstarter Paul de Kuyper: ’De 4 mei herdenking is en zal altijd een enorm belangrijke dag voor Nederland. Het is essentieel om in juist deze roerige tijd stil te blijven staan bij alle slachtoffer van conflict of oorlogsgeweld. Het laat zien dat wij als mensen naar elkaar blijven omkijken, in welke situatie we ook zitten. Daarom wil ik graag alle blazers van Nederland uitnodigen om het taptoe-signaal te spelen op 4 mei. Het laat de kracht van muziek en verbroedering zien.’

De bladmuziek voor verschillende blaasinstrumenten is hier te downloaden. Heb je straks beelden opgenomen van jouw optreden, mail het naar info@gigstarter.nl en dan maken wij er een mooie compilatie van.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: signaal, gigstarter, taptoe