Een muzikale route over de wallen - Red Light Jazz festival 2017

Door Paul op 22-05-2017

Het Red Light Jazz festival speelt zich van 2 tot 4 juni af in ruim 30 cafés en locaties in het Amsterdamse Wallengebied. Het thema dit jaar is de gitaar en de virtuoze gitaarheld Jan Akkerman fungeert als gezicht van het unieke festival. Het programma is veelzijdig en je wilt natuurlijk niks missen, daarom heeft Gigstarter wat hoogtepunten van deze vierde editie van het gratis festival voor je uitgelicht.

Vrijdag 2 Juni

Opening: Floris Kappeyne Trio

14:00 tot 15:00
Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

Vorig jaar speelde de toetsenist Floris Kappeyne nog met zijn trio op de door Gigstarter georganiseerde New Jazz Talents, voorheen Talent Night. In de tussentijd heeft hij onder andere mogen optreden bij het bekende VPRO programma Vrije Geluiden en binnenkort zal een album van zijn trio uitgebracht worden bij Challenge Records. Dit Jaar mag Floris Kappeyne met zijn trio het festival aftrappen op een van de meest speciale locaties van het Red Light Jazz festival, namelijk de Barbizon Palace. Dat belooft wat!

Het Floris Kappeyne Trio bestaande uit Wouter Kuhne (drums), Tijs Klaassen (bas) en Floris Kappeyne (piano) live bij Vrije Geluiden

New Jazz Talents & Conrad Herwig

19:30 tot 23:00
Winston Kingdom

Wat zijn de nieuwe jazz talenten van 2017? Op de eerste avond van deze editie van het Red Light Jazz festival mogen we met Gigstarter een showcase presenteren waarin we drie muzikale talenten twintig minuten de tijd geven om het publiek te vermaken. Het publiek zal voornamelijk bestaan uit programmeurs en mensen uit de industrie, maar voel je vooral niet geremd om een kijkje te nemen, de avond is namelijk voor iedereen toegankelijk en zal door niemand minder dan jazztrombone legende Conrad Herwig afgesloten worden!

Conrad Herwig zal de New Jazz Talents avond afsluiten

Zaterdag 3 juni

Bl3nder ft. Def P

15:00 tot 16:00
Theater Casa Rosso

Twee helden uit de Amsterdamse jazz en hiphop scene komen samen in het welbekende Casa Rosso. Dat wordt beuken met namen als Bas van Lier (toetsen/hammond), Jerôme Hol (gitaar), Erik Krooger (drums), DJ Daan (beats & scratches) en Def P. (mic), die we natuurlijk kennen van Osdorp posse. We zijn heel erg benieuwd naar deze fusie!

Jan Akkerman, Hans Dulfer & Jack Broadbent

20:30 tot 00:30
Sint Olofskapel | NH Barbizon Palace

De Clubnight vindt op een uniek plekje op de Wallen plaats, de Sint Olofskapel. Dit is één van de weinige concerten waar een kaartje voor moet worden gekocht, maar dit is het meer dan waard en kan hier. Niemand minder dan Jan Akkerman en Hans Dulfer zullen een show geven. De avond zal geopend worden door Jack Broadbent, een slide-gitaar virtuoos. Over Jan Akkerman en Hans Dulfer met zijn band hoeven we niks te vertellen. dit zijn Nederlandse muzikale iconen.

Zondag 4 juni

GIDEON TAZELAAR TRIO

11:00 tot 13:00
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

We hopen dit jonge talent op de saxofoon nog vaak op het festival te mogen zien. Gideon Tazelaar is er eentje van eigen bodem, hij studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. Grijp je kans om het Gideon Tazelaar Trio te zien voordat hij alleen nog maar op grote festivals en venues buiten Nederland te aanschouwen is.

WOUTER KIERS QUARTET ft. NATSUMI SCARLETT

14:30 tot 18:30
Paleis van de Weemoed

Het Saxofoon spektakel van Wouter Kiers nog niet gezien? Neem dan op de zondag een moment om deze speciale show, ondersteunt door Natsumi Scarlett als Burlesque Show, te bekijken. Paleis de Weemoed is de karaktervolle locatie die precies past bij deze act. De Wouter Kiers Band zal voor een heerlijke afsluiter van een swingend festival zorgen!

Dit waren de tips, stuk voor stuk concerten waar we naar uitkijken. Voor het hele programma kijk je op de site van Red Light Jazz festival!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: live, jazz, amsterdam, bezoek, wallen, muziek, toegankelijk, gratis, jan akkerman, Conrad Herwig, akoestisch, rosse buurt, red light jazz, festival