MeetTheFinalist: Jade PraiZe wil tijdloze muziek delen met het publiek

Door Het Gigstarter Team op 09-12-2019

Jade PraiZe is een van de meest charismatische singer-songwriters ooit in de Gigstarter Artist of the Year-finale! Je kan haar zien tijdens de finale op vrijdag 13 december in de Melkweg, Amsterdam. Ga mee naar JadeLand om deze interessante muzikante nog beter te leren kennen.

Wanneer ben je begonnen als artiest?

‘10 jaar geleden, maar de afgelopen 4 jaar heb ik het artiestenbestaan echt serieus genomen. Ik heb de afgelopen 2 jaar een fanbase opgebouwd tijdens mijn uitstappen naar de VS en deelname aan The Voice of Holland. Ik heb wel enkele die hard fans die altijd bij me zijn. Mensen reageren vaak positief op mijn muziek en vragen waar ze het kunnen kopen, wat muziek in mijn oren is omdat ze het leuk genoeg vinden om dat te willen doen. Ik heb nog nooit in een band gezeten, dus ik geloof dat het voorbestemd is dat ik nu een solocarrière heb. Hoewel ik mijn ‘solo-tegenslagen’ heb gehad, weet ik dat ik goed genoeg ben om daar te komen waar ik wil en zet ik muziek op de eerste plaats.'Jade PraiZe met When Love Runs Out bij The Voice of Holland

Je komt oorspronkelijk uit Engeland en bent gevestigd in Haarlem. Zijn er veel verschillen tussen het muzieklandschap in Engeland en Nederland?

‘Op het gebied van de muziekindustrie zijn de landen vrijwel hetzelfde - bijna onmogelijk om binnen te komen hahaha. Maar ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat het overal moeilijk is, omdat je probeert een voet tussen een van de meest exclusieve deuren ter wereld te krijgen. Er zijn veel uitdagingen voor artiesten en uiteindelijk gaat 99% van die artiesten nooit op het hoofdpodium optreden.'

Dit jaar tourde je door Nederland met de Popronde. Hoe ging het?

‘Popronde was een rijke ervaring! Ik kon verbeteren met mijn act op het podium en het was heel goed voor me om zo'n variatie aan optredens te doen in zo'n korte tijd. Mensen lachten, huilden, zongen mee, genoten en luisterden echt naar mijn materiaal. Dat is alles waar een artiest ooit op kan hopen, om echt contact te maken met zijn publiek! Ik ben dol op het artiestenbestaan, dus ik zie de Popronde als een mooie voorproef van wat nog moet komen.'

Hoe kwam je in contact met Gigstarter?

‘Iemand van het Gigstarter-team heeft contact met me opgenomen en zei dat ik me kon aanmelden, want het platform is een goede manier om meer boekingen te krijgen. Ik hoop dat deze show in de Melkweg nog meer boekingen gaat opleveren!'Jade PraiZe - Round[2]

Wat kunnen we van je optreden verwachten tijdens de finale van de Artist of the Year?

‘Wat de finale betreft, kijk ik er erg naar uit om een ​​variatie van tijdloze muziek met jullie te delen. Ik blijf bij mijn werk zien als muziek voor alle leeftijden. Ik ga voornamelijk Engels zingen, maar ook een paar Nederlandse liedjes in deze 40 minuten durende set. Ik speel piano, gitaar en zing 2 nummers met backtrack zodat ik kan bewegen en optreden.'

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

‘Ik werk momenteel aan mijn portfolio die ik vanaf januari volgend jaar naar veel verschillende platforms zal sturen. Ter voorbereiding neem ik momenteel contact op met agenten, management en labels in Nederland, Engeland en de VS om mijn portfolio naar te sturen. Ik heb zojuist een Nederlands nummer opgenomen dat erg populair is geweest tijdens Popronde, en dat in januari uitkomt. Ik heb ook een bijdrage aan een Rap-nummer in de VS opgenomen voor een bekend label en hoewel ik op dit moment geen informatie mag vrijgeven, kan ik zeggen dat ik van het nummer hou en benieuwd ben het te horen zodra het gemixt en gemastered is.'

‘Wat de nabije toekomst betreft, wil ik nog meer optreden. Ik ga ook werken aan mijn online aanwezigheid. Ik ben meer een persoon van de face to face communicatie, maar ik weet dat sociale media belangrijk is dus daar ga ik veel energie in stoppen. Anders dan dat sta ik open voor alles wat met muziek te maken heeft en volg ik de melodie waar het me ook brengt.'

Wil je Jade PraiZe live zien? Kom naar de Artist of the Year-finale op 13 december in de Melkweg in Amsterdam! Tot daar!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: melkweg, finale, jade