Koploper Mean Machine aan het woord, 'Ik had nog nooit gezongen maar het klonk meteen goed'

Door Tom op 15-10-2015

De Artiest van het Jaar competitie is nog in volle gang en artiesten doen er alles aan om in de top 3 te komen. Als een raket schoot de Leidse coverband Mean Machine naar de top dus gingen wij nieuwsgierig richting de sleutelstad om zangeres Cissy te spreken over de recente ontwikkelingen.

Elke band heeft zijn aparte ontstaan geschiedenis en de Mean Machine is niet anders. Twee jaar geleden begonnen Hans Nieuwenburg (bas), Eric Veloo (gitarist) en drummer Dion samen te jammen en dat beviel meteen goed. Zanger Henk van Alphen werd er bij gevraagd en de rockende covers vlogen de oefenruimte door.

Cissy vertelt over haar kennismaking met de band: ‘Met de Red Hot Chili Peppers knalden ze echt van het podium. Ik was meteen fan en vond het geweldig om naar te kijken. Uiteindelijk wilde ze een nummer, Never be clever, van Herman Brood gaan oefenen. Daar hoorde natuurlijk tweede zang bij en zanger Henk vroeg mij dat te doen. Het klonk direct goed terwijl ik nog nooit had gezongen!’.

Leiden is de thuisbasis van de band. Sinds kort staat de band op Gigstarter doordat ze tijdens een optreden op Leidens ontzet een flyer van Gigstarter kregen. Ze hebben zich meteen ingeschreven, op jacht naar nog meer Gigs. Maar ook op plekken buiten Leiden komt Mean Machine, Amsterdam ontbreekt echter nog op het lijstje en daar kan door de competitie verandering in komen.

<meanmachinelive>

Wat kunnen we verwachten als zij in Bitterzoet komen te staan? Cissy: ’We hebben een divers repertoire. Onze fans horen heel graag Pearl Jam omdat Henk dat onwijs goed kan zingen maar daarnaast doen we ook nummers van o.a. Doe Maar. Een van onze succesnummers is zeker Proclaimers met 500 miles. Dan gaat iedereen volledig uit zn dak’.

De band gaat iets speciaals doen als ze naar de finale kunnen en geven alvast een tipje van de sluier. ’Op dit moment is er een vriend van ons over uit Jamaica, de steengoede trompettist Jan mon. Die willen we dan vragen om ons te ondersteunen in nummers van bijvoorbeeld No Doubt’.

Hoe Mean Machine aan zoveel stemmen komt wijdt Cissy aan de lieve en betrokken fans. Ook de rol van manager Piet Heijmans mag niet onderbelicht blijven. Als een echte impresario vertelt hij iedereen over Mean Machine, van restaurant om de hoek tot over de oceaan. Voordat we afscheid nemen wil Cissy de andere artiesten oprecht succes wensen met de competitie in de laatste twee weken. Een mooi gebaar, het valt dus gelukkig mee hoe Mean deze band in het dagelijks leven is.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: artiest van het jaar, Gigstarter, leiden, coverband, leidens ontzet, bitterzoet, mean machine, feest