Gigstarter tips voor het Red Light Jazz festival 2018

Door Tom van der Velpen op 31-05-2018

Het Red Light Jazz festival bestaat alweer 5 jaar en viert zijn jubileumeditie van 1 tot en met 3 juni in ruim 30 cafés en locaties in het Amsterdamse Wallengebied. Het thema dit jaar is de trompet en de legendarische trompettist Chet Baker staat centraal. Vanaf het begin zijn we al trots partner van dit veelzijdige festival en veel optredende artiesten zijn via Gigstarter geboekt. We hebben wat hoogtepunten van het gratis festival voor je uitgelicht.

Vrijdag 1 Juni

The Triplicats

19:00-22:30
Skylounge Amsterdam

De Skylounge is de perfecte locatie om het festival te starten. Hier heb je vanaf de 11e verdieping een geweldig uitzicht over het oude centrum van Amsterdam. Hier gaat het ervaren trio The Triplicats een show geven vol met oude jazz en easy listening nummers. Het repertoire wordt afgewisseld met hits van nu, in een ‘vintage’ uitvoering. En voor de oplettende kijker, Dewi uit het eerste seizoen van Idols is de zangeres van de formatie!

TRUNK

21:00- 22:00
Leger des Heils (Korpszaal)

Tijd om te dansen! Deze energieke 4 koppige formatie uit Amsterdam speelt funk en dansbare jazzritmes in een dampende live-set. Kom ze zien in dit unieke gebouw van het Leger des Heils en laat je muzikaal bijstaan door deze swingende muzikanten.

Zaterdag 2 juni

Irene Reig Trio

17:00 tot 18:30
Haven van Texel

Twee jaar geleden stond deze Spaanse Saxofoniste nog in het talentenprogramma van Gigstarter op het festival. Na tours door Spanje en Amerika komt ze met een bagage vol ervaring en nieuwe nummers terug naar Amsterdam! Kom gezellig langs in het karakteristieke café Haven van Texel en bestel meteen de lekkerste Skuumkoppe van de stad.

Saskia Laroos Jazzkia ft Warren Byrd

19:00 - 22:00
Cotton Club

Het staat niet officieel in de boeken, maar veel kenners denken dat de jazz in Amsterdam (misschien zelfs heel Nederland) 60 jaar geleden is begonnen met de eerste optredens in de roemruchte Cotton Club. De juiste plek voor de internationaal geroemde Saskia Laroo om haar virtuositeit op de trompet te laten zien.

Zondag 3 juni

Reinier Voet & Pigale44

14:00-17:00
Kapitein Zeppos

Op de laatste dag staat nog veel muzikaal spektakel op je te wachten. Bijvoorbeeld gitarist Reinier Voet die zijn liefde voor Django Reinhardt niet verbergt voor zijn publiek. Hij heeft de gipsy jazz van hem overgenomen en al zijn kennis voor jazz uit de tussenliggende decennia, evenals zijn Europese roots, verwerkt in de muziek van zijn band Pigalle44.

Wouter Kiers Quartet fr Natsumi Scarlett

14:30 tot 17:30
Paleis van de Weemoed

Het Saxofoon spektakel van Wouter Kiers nog niet gezien? Neem dan op de zondag een moment om deze speciale show, ondersteunt door Natsumi Scarlett als Burlesque Show, te bekijken. Paleis de Weemoed is de karaktervolle locatie die precies past bij deze act. De Wouter Kiers Band zal voor een heerlijke afsluiter van een swingend festival zorgen!

Dit waren de tips, stuk voor stuk concerten waar we naar uitkijken. Voor het hele programma kijk je op de site van het Red Light Jazz festival!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, jazz, 2018, red light jazz, rlj