Gigstarter Tips voor ADE 2019

Bij Het Gigstarter Team

Het grootste festival en conferentie voor elektronische muziek van de wereld, het Amsterdam Dance Event (ADE), gaat deze week weer beginnen. We hebben dit jaar verder gekeken dan de dansvloer en het gevarieerde aanbod van ADE in onze lijst met tips laten terugkomen. Bekijk onze tips waar je moet netwerken, jong DJ talent ziet en tot in de late uurtjes van afrobeat kan genieten.

Woensdag 16 oktober - FuckUp Nights ADE special

19:30 - 23:00: Spaces Amstel

FuckUp Nights zijn avonden waar inspirerende ondernemers vertellen over de mislukkingen die ze meegemaakt hebben in hun carrière. Het idee van deze avond is om te leren van elkaars fouten en het gesprek te openen over succes en mislukking. Verwacht tijdens deze ADE special van FuckUp Nights, mede georganiseerd door Spaces, een avond vol hilarische en pijnlijke anekdotes van ervaren mensen uit de muziekindustrie.



Het ontstaan van de FuckUp Nights

Donderdag 17 oktober - Worldwide FM x ADE: Live from the Rush Hour

12:00 - 19:00: Rush Hour Store

De jaarlijkse radio uitzending live vanuit de beroemde platenzaak Rush Hour. Wissel het zoeken naar geweldige platen af met het luisteren naar wereldberoemde DJs die langs komen. Loop binnen en laat je verrassen!



Ook DJ Tennis is aanwezig in de Rush Hour Store

Vrijdag 18 oktober - Women in Dance, netwerkmiddag

14:30 - 19:00: Rooftop Spaces Vijzelstraat

Als officiële partner van ADE organiseert Spaces ook dit jaar vele interessante events. Op deze vrijdag zijn een aantal van de meest toonaangevende vrouwen uit de muziekindustrie uitgenodigd voor boeiende presentaties en panels over de rol van vrouwen in de muziekindustrie. Daaropvolgend is er een netwerkborrel met een prachtig uitzicht over heel Amsterdam. Een ideaal begin van het officiële weekend!



Lady Bee draait op de borrel na Women in Dance

Vrijdag 18 oktober - Darco Polo draait op I love Reggaeton

23:00 - 04:00: Escape Lounge

Hou van je alles wat met latin muziek te maken heeft en wil je dansend het weekend in? Neem dan een kijkje in De Escape Lounge waar o.a. Gigstarter DJ Darco Polo de stijlen reggaeton, latin house en baile funk aan elkaar draait.



Darco Polo - DJ Set

Zaterdag 19 oktober - Afrikaanse klanken in Paradiso

23:30 - 05:00: Paradiso

Wil je het vandaag wat exotischer maken dan afgelopen avonden? Ga dan naar de Afrobeat nacht in Paradiso! Bij elkaar staan er twee elftallen aan muzikanten op het podium voor de Amsterdamse Afrobeat Nacht (A.A.N.). Muzikanten die hun sporen hebben verdiend in acts als Jungle by Night, Gallowstreet en Koffie bundelen hun krachten voor een ultieme muzikale prestatie: een 5 uur (!) durende live set, een all-night extravaganza waarin muziek uit alle windstreken geserveerd wordt met een dosis energie en een grote glimlach. Stilstaan is zeker geen optie, vraag dat maar aan het publiek bij de legendarische optredens op Wildeburg, Lowlands, Woodstock en de Claire.



Jungle By Night maakt een Afrobeat feestje op Lowlands 2019!

Zondag 20 oktober - Sluit ADE af met DJ talent op de Wallen

14:00-16:00: Stones Cafe

Mocht je op de zondag nog een beetje energie in je lichaam hebben, reis dan af naar het Wallengebied van Amsterdam. Los van de klassieke kroegen, markante figuren en verdwaalde toeristen is er in het karakteristieke Stones Cafe een heuse DJ marathon bezig tijdens ADE. Van al deze 50 DJs pikken wij Gigstarter DJ Savio Damiano uit Rotterdam eruit, omdat zijn energieke house je nog op de been kan houden deze dag!



Savio Damiano - DJ Set

We hopen je tijdens ADE te zien op een van deze evenementen. Wil je jouw eigen feest organiseren met DJ's? Neem een kijkje op het platform voor het boeken van live muziek: Gigstarter!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: ade, gigstarter, tips, spaces