Gigstarter on Tour - Laatste dag van Eurosonic Noorderslag, dag 4

Door Marleen Wanningen op 20-01-2019

De laatste dag van Eurosonic Noorderslag is aangebroken. Aan de ene kant voelt het als een opluchting, vier dagen een festival beleven blijft zwaar, maar aan de andere kant ben ik er nog niet klaar mee. Ik geniet intens van alle muziek die ik de afgelopen dagen heb gehoord en ook de laatste dag zit vol goede optredende acts.

Indie Academy Expositie

Ik begon mijn dag bij de Indie Academy Expositie in Brouwerij Martinus. Excelsior Records presenteerde hier in samenwerking met Jorah Terwisscha van Scheltinga en vormgever Doris Konings het fotoboek Indie Academy. Er staan prachtige actiefoto’s in van de taferelen voor en achter het podium tijdens optredens. Een aanrader voor de indie muziek liefhebbers onder ons, na het zien van dit boek krijg je meteen zin om concerten te bezoeken!

MOOON - She Makes Me Feel

MOOON

En concerten bezoeken is wat we op deze laatste dag dan ook volop gaan doen. Een band waar ik intens van heb genoten is MOOON. Deze drie koppige indie band maakt garagerock met een psychedelisch randje en surf invloeden. Ze komen rechtstreeks uit de sixties lopen met hun looks. De band was aan het genieten en dit was te horen aan hun aanstekelijke muziek waar het publiek geen genoeg van kon krijgen.

Queen's Pleasure - Hey My Friends

Queen’s Pleasure

De laatste band van Eurosonic Noorderslag voor mij! Queen’s Pleasure, wat een band! Deze garage, pop, rockband was voor mij de ultieme afsluiter van Eurosonic Noorderslag. Ze stonden in Brouwerij Martinus en de zaal was afgeladen vol. Ze speelden overtuigend, wisten wat ze aan het doen waren en gaven een super energieke set. Dit wisten ze over te brengen op het publiek en het was duidelijk een groot feest.

Voor mij is het tijd om het Groningen weer in te ruilen voor Amsterdam. Ik heb Eurosonic Noorderslag 2019 overleefd en jullie met alle muzikale liefde meegenomen tijdens dit inspirerende festival. Tot volgend jaar!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: eurosonic noorderslag, laatste dag, gigstarter