Lancering Gigstarter Spanje

Door Paul en Tom op 10-10-2016

De eerste stap van een internationale marktplaats voor het boeken van bands, djs en soloartiesten - een verslag van de mijlpaal in het hart van muzikaal Madrid.

Hier keken we met het team al lange tijd naar uit, de officiële lancering van Gigstarter in Spanje. En hoe beter het platform te introduceren dan met een inspirerende avond vol live muziek in de beroemde concertzaal BarCo in Madrid. Tientallen acts hebben zich al ingeschreven op de Spaanse versie van ons platform en één van de eerste inschrijvingen - de Cubaanse saxofoon veteraan Roque Martinez - trapte de feestelijke avond af met zijn Roque Martinez Cuban Quartet.

Roque Martinez wist met zijn band de volle zaal niet alleen te vermaken maar bracht letterlijk iedereen in beweging. Bij de jazz nummers luisterde het publiek aandachtig maar toen de virtuoze muzikanten overgingen op de dansbare Cubaanse muziek gingen ook de voetjes van de vloer. Het concert was helemaal compleet toen niemand minder dan zanger en trombonespeler Julio Montalvo als verrassing het podium op kwam. Julio werkte met beroemdheden als David Bisbal en vele andere. Julio en Roque kennen elkaar nog uit Cuba en dat was te zien op het podium. De passie, nostalgie en jeugdelijke lol straalde er vanaf.

Menos lío y más música

Het Roque Martinez Cuban Quartet sloot samen met Julio Montalvo af met een improvisatie op onze leus ‘Menos lío y más música’; de Spaanse variant van ‘Minder gedoe. Meer muziek.’ Hiermee maakten de mannen zich onsterfelijk wat ons betreft!Het Roque Martinez Cuban Quartet en Julio Montalvo met een improvisatie op onze leus ‘Menos lío y más música’

Kick-off Gigstarter.es

Na een uur lang swingen op de Cubaanse jazz was het moment daar. Onze Paul en Erik, die zelf in Madrid hebben gewoond, luidden gezamenlijk de Spaanse website in. De website www.gigstarter.es was officieel online, vanaf dat moment kon ook Spanje genieten van een vrije en open live muziek markt. Onder luid applaus werd de Spaanse reggae band Karolo y la banda Babylon het podium op gevraagd om het feest compleet te maken. Het publiek ging meteen door met dansen en mensen van buitenaf werden ook aangetrokken door de vrolijke muziek die uit de BarCo kwam.

erik en paulErik en Paul lanceren gezamelijk het Spaanse platform voor live muziek

Positive vibrations

De reggae band wist een fijne, ongedwongen sfeer neer te zetten en combineerde vriendelijke absurdistische teksten met een spontane live show. De Madrileense muzikanten kregen het publiek uit binnen en buitenland niet alleen in beweging maar zorgde ook voor een dikke glimlach op ieders gezicht. Positieve ‘reggae vibes’ in de popzaal!


reggea bandKarolo y la banda Babylon in actie op het Madrileense podium

Na maar liefst drie toegiften van Karolo y la banda Babylon mocht DJ Frankinter het roer overnemen. Hij draaide een aangename mix van deep funk, hiphop, breakbeats en zo nu en dan een oude popklassieker zodat de genodigden het zo laat konden maken als ze wilden. En dat kunnen ze in Spanje.

De line-up van het lanceringsfeest bestond uit een divers scala aan autonome en authentieke muzikanten en was toegankelijk voor een breed publiek. Kortom een eerlijke afspiegeling van wat Gigstarter is. Het publiek kon luisteren, dansen en genieten, want dat is waar live muziek over gaat.

foto gigstarter team Het Gigstarter team, v.l.n.r. Tom, Erik, Mark en Paul

De volgende stap?

Zodra we een compleet overzicht kunnen presenteren van alles wat Spanje aan live muziek te bieden heeft en de Spaanse boekers ons weten te vinden, zullen wij energie gaan stoppen in de kruisbestuiving tussen de bestanden in Nederland en Spanje. We verwachten volgende zomer uitwisselingen en tours voor artiesten met internationale ambities mogelijk te kunnen maken. Daarnaast willen we de succesvolle formule voor het boeken van live muziek verder in Europa verspreiden. De internationale reis van Gigstarter is begonnen.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, spanje, muziek, boeken, internationaal, Roque Martinez, madrid, artiesten, uitbreiding, lancering, Julio Montalvo, kick-off, feest