Gigstarter is een FD talent rijker

Door Paul op 20-01-2017

Het Financieele Dagblad (FD) richt jaarlijks haar schijnwerpers op vijftig jonge ondernemende Talenten. Dit jaar heb ik als oprichter van Gigstarter de eer om tussen deze top vijftig Nederlandse mede-ondernemers te staan. De bedrijven gaan van ‘born-global’ tech initiatieven tot sociale of duurzame ondernemingen die zeer lokaal opereren. Het is een aanmoediging voor de ondernemer en een blijk van vertrouwen voor het initiatief dat deze is gestart.

Gisteren mocht ik meteen een kijkje nemen achter de schermen bij het Financiële Dagblad tijdens de bekendmaking van de 50 FD Talenten van 2017. In de evenementen zaal achterin bij café Dauphine - wat door de weeks de kantine is van het FD en waar maandelijks live muziek is gehost door Candy Dulfer - vond de presentatie en daaropvolgende inspirerende gesprekken met mede-ondernemers plaats.

FDTalenten
De redactie van FD Persoonlijk maakt de 50 Ondernemende Talenten van 2017 bekend

Lancering Gigstarter België

Erg fijn om te zien dat een instantie als FD achter jouw project staat. Ik had vorige week al de eer om er samen met museumdirecteur Maria Balshaw en de Indiase minister Sushma Swaraj in een achtergrond artikel te staan, in het kader van het persoonlijke verhaal achter mensen in het nieuws. We hadden de week daarvoor namelijk Gigstarter in België gelanceerd. Zowel Entertainment Business als Creative Holland pikten het nieuws direct op.

En alsof dat nog niet genoeg was werd ik samen met mijn broer Erik in de spotlight gezet door Expansión - de Spaanse collega’s van het FD - in een artikel over internationaal ondernemen. Gigstarter werd genomen als een interessant voorbeeld van een IT startup in de muziekbranche met globale potentie. Mijn broer en ik werden beschouwd als casus van Europese ondernemers met meerdere nationaliteiten. Een thema dat ook in het FD Talentenspecial naar voren komt.

Pers, waardering en vooruitkijken

Vorig jaar trapten we goed af door op Eurosonic Noorderslag, het muziekevenement in Nederland, de Buma meets Tech publieksprijs te winnen. Gedurende het jaar stonden we al in de Telegraaf, De Ondernemer (Parool) en kreeg ik een uitgebreid interview op BNR nieuwsradio.

2017 Beginnen met deze blijk van waardering vanuit het FD is onwijs stimulerend, ik ben benieuwd wat het ons team, ons initiatief en onze muzikanten achterban zal brengen.

Paul de Kuyper

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: FD, Financieel Dagblad, Ondernemers, 2017, Talenten, Special, Aanmoediging, Maatschappelijk, Sociaal, Maatschappij, Startup, Entertainment Business, Creative Holland