Een duo of trio boeken? De voordelen van het boeken van een kleine bezetting!

Door Joost Zoeteman op 26-03-2019

De afgelopen jaren worden er naar verhouding steeds meer kleine bezettingen geboekt voor het verzorgen van muziek op huwelijksrecepties, congressen of ander evenementen. Logisch, want er zijn een hoop voordelen van het boeken van zo’n “mini-band”. Wij hebben ze voor u op een rij gezet!

Bekijk alle kleinere formaties op Gigstarter

Een kleine bezetting is mobiel en heeft weinig ruimte nodig

Een kleine bezetting is vaak mobiel inzetbaar en kan dus op meerdere plekken spelen. Erg handig als bijvoorbeeld de inloop van u gasten ergens anders plaatsvindt dan de rest van de gelegenheid. Zo speelde het Sunny Jazztrio onlangs nog buiten bij het Scheepvaartmuseum om vervolgens binnen verder te spelen. In verband met het onvoorspelbare weer in Nederland is het ook praktisch dat de band zich snel naar binnen kan verplaatsen mocht dat nodig zijn. Een ander voordeel is dat de band weinig speelruimte nodig heeft. Op sommige locaties erg handig!

De kosten zijn lager

Een logisch gevolg natuurlijk! Minder muzikanten in de band maakt dat het geheel prijstechnisch voordeliger is. U geniet evengoed van de voordelen van een gehele band. Een duo of trio heeft een mooie uitstraling en neemt niet veel ruimte in beslag. Kortom: een perfecte sfeermaker voor bijvoorbeeld een bruiloftsreceptie, diner, feest of zakelijk event!

Uw gasten kunnen met elkaar in gesprek blijven

Muziek kan heel goed werken als sfeermaker op de achtergrond. Op deze manier is er een prettige ambiance waarbij uw gasten met elkaar in gesprek kunnen blijven. Een trio dat dit goed kan is trio PIEN. Het zachte karakter van gitaar en contrabas samen met de zang vormen een mooi voorbeeld van sfeervolle relaxte achtergrondmuziek. De musici stellen zich dienstbaar op naar sfeer en gasten.

Bekijk alle kleinere formaties op Gigstarter

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: kleinere formaties, gigstarter