De voordelen van de Gigstarter agenda

By The Gigstarter team

De agenda op je Gigstarter profiel heeft veel voordelen voor je act. In deze blog geven we enkele essentiële tips om te profiteren van het gebruik van de Gigstarter-agenda.

Wat is de Gigstarter Agenda?

De Gigstarter-agenda bestaat uit twee delen: de persoonlijke agenda op uw artiestenprofiel en de agenda op de startpagina van Gigstarter.

Hoe maak ik nieuwe evenementen in mijn agenda?

Je kunt een evenement toevoegen aan je agenda door naar Profiel te gaan in je persoonlijke dashboard en het submenu Agenda. Klik vervolgens op de knop Maak nieuw event aan en voer de details van het evenement in. Al je evenementen staan standaard op de agenda in je profiel.

fotogigstarter
De agenda van Gigstarter artiest Jennifer Terwel, vanuit haar Gigstarter dashboard

Voordelen van het gebruik van de Gigstarter-agenda in je profiel

Deze gratis functie op Gigstarter is belangrijk. Op deze manier krijgt de boeker een goede indruk van je act, waar je optreedt en hoe vaak je op het podium staat. Door optredens aan je agenda toe te voegen, kunnen potentiële boekers zelfs je optredens bezoeken om je show te bekijken. Het evenement zelf is ook een goede promo-tool om te gebruiken tijdens je promotie van het optreden.

fotogigstarter
Aankomend & Oude shows overzicht op het artiestenprofiel van Jennifer Terwel

Uw evenementen op de startpagina van Gigstarter

Voeg al je optredens die voor iedereen toegankelijk zijn toe aan je agenda. Wanneer je ze aan uw profiel toevoegt, is het ook mogelijk om ze op de startpagina van Gigstarter te plaatsen. Op deze manier zien alle bezoekers van de startpagina je komende Gigs. Deze optie is beschikbaar voor alle PRO-artiesten op de website en geactiveerd als u op Openbaar event opnemen in de Gigstarter-agenda?. Om dit gedeelte in te vullen, log in, ga naar het Dashboard, klik op Profiel en vervolgens op Agenda.

fotogigstarter
Screenshot van het formulier dat je moet invullen voor een agenda-evenement

Voordelen van het publiceren van je evenementen op de Gigstarter-startpagina

Ten eerste is het een extra promotie mogelijkheid om jouw evenementen op de veel bezochte homepage van Gigstarter te hebben staan. De startpagina wordt bekeken door duizenden muziekliefhebbers; lokale en internationale gebruikers van het platform.

Ten tweede verhoogt het agenda-evenement de vindbaarheid van het evenement op Google. Mensen die op de locatie zoeken worden op deze manier gemakkelijker naar uw profiel geleid.

Om uw evenementen op de startpagina te markeren, moet u een evenement maken als PRO-artiest. Het is een van de vele voordelen die je hebt als PRO-artiest. Klik op de rode knop hieronder om PRO-artiest te worden.

Word PRO

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

-Tips om hoger in de Gigstarter database te komen

-Op welke manieren kunnen boekers mij contacteren op Gigstarter?

-Hoe word je één van de meest geboekte acts op Gigstarter?

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigs, concerten, artisten, PRO, agenda, acts, aanvragen