Kom alles te weten over ons Amsterdam Dance Event programma

Bij Het Gigstarter Team

Betreed een wereld van opzwepende beats en ongeëvenaarde artisticiteit tijdens Amsterdam Dance Event van 18 tot 22 oktober. Ervaar het ritme van de ochtenden met gecureerde tunes en de betoverende klanken. Duik in de dynamische wereld van DJs in de Gigstarter Social Club en wees getuige van de samensmelting van traditionele en hedendaagse muziek tijdens de Varia Instrument Test Session. Verken de essentie van de vinylcultuur en geniet van de expertise van pioniers uit de industrie. Van pulserende dj-sets tot de kunst van het het creëren van vinyl, dit ADE belooft een onvergetelijke muzikale reis. Ben jij er klaar voor? Lees alles over het programma in dit artikel.


edm dj duo optredenKiwi Club tijdens onze vorige editie in 2021

Woensdag, 18 Oktober

Wake Up Breakfast

Of je nu wilt langskomen voor een goede ochtendkoffie of een drankje voor bedtijd - wij zorgen ervoor met de juiste muzikale begeleiding. Een stijlvolle manier om de dag te beginnen (of te eindigen) waar we Metulsky verwelkomen. Een gepassioneerde platenverzamelaar en DJ sinds zijn jeugd, heeft alleen topplaten in zijn arsenaal. Met een rijke catalogus aan tracks die in de loop der jaren zorgvuldig zijn samengesteld, heeft hij zijn DJ-talent bewezen op talloze lokale evenementen.

Ethernal x Inch By Inch

Felix en Basti, ook bekend als Submod, zijn een getalenteerd muziekduo uit Leipzig, dat ook buiten de landsgrenzen steeds meer erkenning begint te krijgen.Tijdens ADE zijn deze producers trots om een showcase uit te brengen voor de aankomende vinyl, met drie intense classy tracks met hypnotiserende geluiden, die worden uitgebracht op Ethernal. Hun nieuwe plaat, een samenwerking met Shuray & Walle, samen met een remix door Traumer op Ethernal (sublabel van Daydream), komt eind oktober uit en ze kijken ernaar uit om er met jou op te proosten in Amsterdam.

Pop-up Record Store Opening

Tijdens Amsterdam Dance Event dit jaar zal het team van Inch By Inch Recordstore & Distribution een pop up record store hosten in het Vrij Paleis. Meerdere artiesten zullen optreden tijdens deze feestelijke opening.

David Moufang, aka Move D, groeide op omringd door mooie melodieën, beïnvloed door zijn grootmoeders die concert pianisten waren. Begonnen als drummer en gitarist, ontdekte hij techno in 1989, en evolueerde tot Move D. Met zijn diverse samenwerkingen, blijft Move D een invloedrijke figuur, voortdurend op zoek naar nieuwe toevoegingen aan de elektronische muziek.

Sello, geboren in '87 in Düsseldorf, Duitsland, heeft al grenzeloze tracks geproduceerd met zijn unieke geluid en visie. Hij creëerde golven van releases op meerdere labels zoals Neovinyl Recordings, Wazi Wazi Music, Back & Forth Recordings, MoodMusic en Sucre Recordings.

Siggatunez, een Berlijnse DJ, producer en oprichter van het label TIEFFREQUENT en de GOOEY Editz Series, begon zijn reis met de vinylcollectie van zijn vader en heeft sindsdien een voorkeur voor vinyl. In de loop der jaren verdiepte hij zich in de dj-scene van Frankfurt en was hij medeoprichter van een evenement.

Helemaal uit Duitsland zoals veel van de DJ's dit jaar, kan T.NO niet ontbreken in deze line-up van de opening! Als vriend van Inch By Inch is het geen verrassing dat T.NO van vinyl houdt en een enorme collectie heeft.

Donderdag, 19 October

Wake Up Breakfast & ROW Records

Nadat Sello de ochtend heeft opgewarmd, gaan we verder met het ROW Records-programma. Een essentieel aspect van Row Records is het samenspel van muziek en artwork. Laat ons je kennis laten maken met hun buitengewone line-up: FM Pause, een Berlijnse producer en DJ die bekend staat om zijn elektriserende en percussieve energie. Hij heeft samengewerkt met veel opkomende muzikanten in de Duitse scene en heeft met zijn releases een blijvende herinnering achtergelaten.

De in New York gevestigde DJ en producer Suh+Moon heeft een unieke muzikale visie en mixt een score van een film van Tarkovsky, Europese basmuziek en enkele van de meer hedendaagse en traditionele geluiden van China en Zuid-Korea in zijn kunstwerken.

Gigstarter Social Club

The Social Club gaat van start met een boeiende masterclass gericht op DJ's en producers. De masterclass wordt gegeven door onze partner DJ School Amsterdam. Het programma wordt vervolgd met onze eigen DJ's.

DJ Dekhengst, afkomstig uit het hart van Nederland, tovert elk evenement om tot een dansfeest, of het nu op het strand is of binnen. Hij is in staat om een energieke ervaring te creëren met levendige disco, housebeats en af en toe een mix van Afrikaanse en Oosterse tunes.

De avond wordt afgesloten door onze Gigstarter DJ van het jaar '22, Esta Polyesta. Esta staat bekend om haar vermogen om culturen naadloos te laten versmelten op de dansvloer. Esta is toegewijd aan een missie: de diverse ritmes van de wereld tot leven brengen in clubs en festivals. Haar unieke stijl versmelt elektronische beats met etnische geluiden en creëert zo een opwindende sfeer in het rijk van EDM. Overdag kun je genieten van de body art & expo van Art Fusion : Beyond The Canvas.


feest programma beginBegin ADE goed met onze line-up voor woensdag en donderdag

Vrijdag, 20 Oktober

Wake Up Breakfast

Een nieuwe dag, een nieuw Wake Up Breakfast! Deze vrijdag beginnen we met twee DJ's om vroeg in de weekendstemming te komen. DJ Balduin is geboren in Leipzig en begon zijn DJ-carrière op 16-jarige leeftijd. Een paar jaar later deed hij al ervaring op in verschillende clubs. Als multidisciplinair artiest houdt DJ Balduin ervan om alle EDM-genres en stijlen te mixen, waarbij hij nooit zijn jaren 90-achtergrond vergeet.

Francesco Panettone, geboren en getogen in Basel, is een jonge DJ die naam maakt in de Europese elektronische scene. Zijn kenmerkende stijl bestaat uit het vakkundig integreren en tweaken van Sovjet-jazzelementen, harmonieus vermengd met de warme tonen van analoge synthesizers. Daarnaast voegt hij diepte toe aan zijn composities door ingewikkelde drumpatronen te programmeren op een MPC, waarmee hij zijn meesterschap over ritme en melodie laat zien.

Recut Music x Inch By Inch

Het vinyllabel Recut Music presenteert een nieuwe editie van Disco en House Muziek, die het muzikale geluk viert dat in clubs over de hele wereld te vinden is. Recut reist naar alle uithoeken van de wereld en haalt er de elementen uit die lichamen doen bewegen met een 3 uur durende dj-set.

Recut zijn reis naar muziek begon in de jaren 90, toen hij de charme van de DMC cultuur en de kunst van het scratchen ontdekte. Al tientallen jaren verzamelt en experimenteert hij met verschillende platen, constant op zoek naar muziek in verschillende genres zoals Afro, Funk, Latin, Disco, House en Electronica.

All About Vinyl

Als platenzaak en distributeur is Inch By Inch diep geworteld in de vinylcultuur. Tegelijkertijd hebben streamingdiensten en downloadportalen de manier waarop we muziek consumeren gevormd en zijn ze een onderdeel van het dagelijks leven geworden. Met dit in gedachten hebben ze een panel van experts uit de industrie samengesteld om de huidige staat en de toekomst van vinyl in elektronische muziek te bespreken. Kunnen analoge media nog steeds concurreren met digitale media? Wat zijn de voor- en nadelen van vinyl? En vooral - wat maakt een plaat tot een bestseller? Laten we ons verdiepen in het panel van experts.

Tobi Hölzel, een gepassioneerde DJ, voegt op vakkundige wijze rauwe Chicago House uit de jaren 80 samen met hedendaagse underground beats, met invloeden van jazz en Disco. In 2013 richtte hij samen met Daniel Napolitano Rough Recordings op, gewijd aan het uitbrengen van authentieke housemuziek.

De Berlijnse DJ en producer Cinthie, bekend van de labels Beste Modus en Unison Wax, begon in de jaren 90 met het draaien van platen. Van het tekenen bij Low Spirit Recordings in de jaren 2000 tot wereldwijde erkenning, Cinthie en haar vinyl-only sets maken haar een pionier in de volgende generatie Duitse housemuziek.

Lydia Eisenblätter, een grote vertegenwoordiger van de Duitse techno scene, drukt haar persoonlijkheid uit door middel van energieke, analoge geluiden. Haar releases en dynamische, ruige sound weerspiegelen haar ziel op een unieke manier, die in de loop der jaren is ontwikkeld met de steun van collega-artiesten.

Reece Walker, een van oorsprong Australische dj en producer die nu carrière maakt in Leipzig. Hij heeft tracks uitgebracht met een groovy dosis techno en electro op labels als Kann en Long Vehicle. In zijn vrije tijd beheert Reece Inch By Inch Distribution.

Inch By Inch Pop-up Record Store Special

Er is geen betere manier om het panelgesprek af te sluiten met het draaien van platen! Cinthie en Lydia zullen vandaag allebei hun kennis en vaardigheden laten horen en ervoor zorgen dat je de avond dansend afsluit.


lineup feest vrijdagLaten we het weekend op de juiste manier beginnen door samen livemuziek te vieren!

Zaterdag, 21 Oktober

Wake Up Breakfast

Metulsky komt terug voor nog een ontbijtsessie samen met Arsy. Arsy, alias Arsy Eins, is een Dub house DJ en producer uit Berlijn, Duitsland. Hij is bovendien actief in het EDM veld, maar experimenteert constant met de contaminatie van muzikale genres, vooral House en Beat.

Varia Instrument Test Session

Samen met hun bekende roterende DJ mixers, zal Varia Instruments dit jaar deel uitmaken van ons ADE programma. Tijdens de testsessie krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen met de apparatuur en de RDM20 en RDM40 mixers in hun volle werking te bekijken. Daarnaast zullen er ook DJ sets zijn voor jouw plezier. Geniet van een drankje aan de bar, luister naar muziek en maak deel uit van de bijeenkomst van muziekliefhebbers, audioliefhebbers en DJ's.

Bonnefooi heeft een bijna onuitputtelijke collectie muziek verzameld over een breed scala aan muziekgenres. Beginnend met een sterke passie voor Hip Hop muziek, selecteert Bonnefooi de meest dansbare tracks en neemt zijn publiek mee op een muzikale reis door Funk, Soul, Disco en nog veel meer.

Hellie speelt al meer dan tien jaar een vitale rol in de Amsterdamse DJ-scene, met een sterke betrokkenheid en enthousiasme in zowel de voorhoede als achter de schermen. Het huwelijk tussen vinyl en digitaal maakt Hellie een van de meest eclectische artiesten in de Nederlandse muziekscene. Last but not least is ook Simon J. Frank van de partij.

Zondag, 22 Oktober

Wake Up Breakfast

Recut keert terug voor een nieuwe ochtendsessie in Vrij Paleis. Hij wordt vergezeld door Yannick Robberts. Deze opkomende Nederlandse artiest is bezig een reputatie op te bouwen in de elektronische muziekscene. Yannick's unieke interpretatie van de diepe, disco-infused Detroit house stijl straalt een warme en energieke vibe uit met een clean en minimaal geluid.

The Art of Making Records

Precies op tijd voor de zondagse lunch zal Oliver Bernstein het panelpodium overnemen en je meenemen in de kunst en het ambacht van vinylproductie. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de distributie van vinyl en zijn eerdere werk in de perserij van R.A.N.D. Muzik weet hij precies waar rekening mee moet worden gehouden bij het voorbereiden en realiseren van vinylproductie. Oliver is ook DJ en producer van elektronische house en hip hop muziek uit Dessau. Oliver springt van het ene muziekgenre naar het andere en weet unieke muzikale sensaties tot leven te brengen, waarbij hij trouw blijft aan zijn elektronische achtergrond.

Inch By Inch Pop-up Record Store Closing

We zorgen ervoor dat we deze week met een knaller afsluiten. De line-up voor de afsluiting bestaat uit meerdere vrienden van Inch By Inch die er al vanaf het begin bij zijn. Trek je dansschoenen aan!

Diggy Doug is een aanstormend talent achter de draaitafels/vinyl freak. Deze jonge DJ is geboren in Nederland en is actief op alle gebieden van EDM met een voorliefde voor House, Disco en Funk.

Drunkenstein is een in Leipzig geboren Duitse artiest die al meer dan 20 jaar actief is in de elektronische wereld. Zijn hip hop en dope beat achtergrond geeft hem een unieke muzikale stijl die veel verschillende genres omvat.

Roman Rauch, gerenommeerd Oostenrijks producer en DJ van elektronische muziek, mengt genres met zijn rauwe, groovy geluid. Beïnvloed door de elektronische cultuur van Wenen is hij een belangrijke speler in de housescene. Met dynamische dj-sets en innovatie is hij een gerespecteerde kracht in de elektronische muziek. Ook Oliver en Arsy zullen niet ontbreken in deze laatste, maar zeker niet de minste, line-up.


lineup zaterdag festivalZorg ervoor dat je ADE op de juiste manier afsluit, met ons weekendprogramma!


We kunnen niet wachten tot deze week eindelijk begint, zijn jullie er klaar voor?! Wij zeker! Laten we het feest beginnen op de 18e en de hele week dansen tot zondag 22.00 uur! We hopen al jullie vriendelijke gezichten daar te zien.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: ade, amsterdam, amsterdam dance event, edm, feest, festival, live muziek, dj, house, techno