5 muzikale tips voor het Red Light Jazz Festival 2016

Door Tom op 31-05-2016

Een recordaantal muzikanten en zalen doen dit jaar mee aan het Red Light Jazz Festival. Het festival is opgericht om de rijke traditie van jazz in hartje Amsterdam weer op de kaart te zetten. Bekende namen uit de jazzwereld zoals Hans Dulfer en New Cool Collective komen optreden maar ook opkomende talenten spelen op de meest karakteristieke plekken in het Wallengebied. Gigstarter heeft geholpen met de programmering en daarom tippen we jou 5 optredens die je niet mag missen op het festival.

Vrijdag 3 juni

Hans Dulfer
15:00 tot 17:00
The Bulldog Hotel

Er is nooit een betere reden geweest om het Bulldog Hotel binnen te lopen dan vandaag. Veteraan en één van de boegbeelden van het festival, Hans Dulfer, geeft namelijk een optreden in het roemruchte hotel. Kom gezellig langs en pak de fijne klanken mee van de artiest die altijd een mooie jazzshow levert.

Zaterdag 4 juni

Constantijn Schaap & Vera Marijt
19:00 tot 21:00
Hotel Prins Hendrik, Chet Baker Stage

Op het buitenpodium bij hotel Prins Hendrik gaan Constantijn Schaap & Vera Marijt van Constantijn & The Shepherds laten zien waarom ze een goed opgebouwde live reputatie hebben. Verwacht vandaag een klassiek jazzduo met herkenbare swing, lekker!

Red Light Jazz Club met o.a. New Cool Collective en de Sinatra Show
20:00 tot 03:00
Sint Olofskapel | NH Barbizon Palace

Ga via een tunnel onder de zeedijk naar de enige, echte Red Light jazz club. Vorig jaar brachten we een bezoekje aan deze unieke plek wat resulteerde in een memorabele avond. Dit jaar geeft de geoliede jazzmachine New Cool Collective samen met zanger Matt Bianco een show en zal de afterparty verzorgd worden door DJ Meastro. In het voorprogramma zal een prachtige tribute aan Frank Sinatra worden gegeven.

Zondag 5 juni

Gideon Tazelaar Trio
16:00 tot 18:00
Cafe Zeevaart

We zagen deze heren optreden op de FunkMis op Ruigoord en dat hebben we geweten. Verwacht lekker in het gehoor liggende jazz in de stijl van Sonny Rollins en John Coltrane. En dat in het karakteristieke café Zeevaart op de zeedijk.

Gigstarter Jazz Talent Night
18:00 tot 20:00
Winston Kingdom

Kom op tijd naar de Talent Night waar de grootste jazztalenten van Nederland een optreden gaan geven. Uit tientallen inschrijvingen zijn drie artiesten geselecteerd die deze avond laten zien waarom zij de muzikanten van morgen zijn. Na de optredens zullen de ervaren bands the Jig en the Funkstametics het festival op gepaste wijze afsluiten. Het wordt nog lang onrustig in de Warmoesstraat!

Dit waren de tips, stuk voor stuk concerten waar we naar uitkijken. Voor het hele programma kijk je op de site van Red Light Jazz festival!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: jazz, Gigstarter, festival, Red Light Jazz, Hans Dulfer, Gideon Tazelaar Trio, Winston Kingdom, Amsterdam, New Cool Collective