Irina Raspopova

Indicatie €250 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar Irina Raspopova

Check beschikbaarheid
Irina Raspopova, Volksmuziek, A capella, Dance ensemble

Irina Vasiljevna Raspópova is in Woronezh, Zuid-Rusland geboren. Van vaders kant stamt ze af van de Don Kozakken.

Als kind zong ze met haar moeder en zusters in het familie-ensemble. Ze is opgeleid tot specialist in regionale stijlen van Russische traditionele muziek. Ze studeerde af aan het Moskou Instituut voor Cultuur als dirigent van folklore-groepen. Ze deed veldonderzoek naar stemgebruik en repertoire in dorpjes van haar geboortestreek.

In oktober 1993 kwam Irina vanuit Rusland naar Nederland samen met Dr. Howe, die uitgenodigd was om te doceren aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen. In november van dat jaar begon zij les te geven aan de plaatselijke muziekschool ’t Venster. Spoedig daarna gaf zij concerten met de beste leerlingen van haar eerste cursussen. Dit eerste uit Russen en Nederlanders bestaande semi-professionele ensemble voerde authentieke liederen, dansen en rituelen uit Russische dorpen uit.Irina dirigeerde het prijswinnende ensemble Zhelannoeshka, dat onder andere optrad in de film ‘Zingend Rusland’ (van Mosfilm) over het leven van Mitrofan Pjatnitskii. Haar professioneel folklore-ensemble Ivan da Mar’ja trad in het buitenland op, onder andere in Nederland. Ze verzorgde cursussen in Finland aan de Sibelius Muziekacademie en de faculteit voor etnomusicologie van de Universiteit van Tampere.

Tijdens het Elfde Europese Ethnomusicologisch Seminarium in Rotterdam in september 1995, vertoonde dit ensemble een aantal Russische dorpsrituelen aan een select gezelschap. In april 1997 en weer in 1999 trad haar Nederlandse ‘Russische peasant’ ensemble op voor specialisten uit de hele wereld tijdens de “giving voice” conferentie in Wales (UK). In 1998 verleende Irina haar medewerking aan de documentaire “Het Lied van Verdriet”, dat in 1999 door de VPRO werd uitgezonden. In 2003 is door de VPRO een documentaire met Irina’s lied ‘nachtegaaltje’ uitgezonden. Vanaf het jaar 2000 reist Irina regelmatig met haar ensemble Zarjanka naar Rusland om op te treden en nieuwe (oude) liederen te verzamelen op het platteland. Op dit moment treedt Irina, behalve met haar 3 koren, ook op als soliste met begeleiding van de accordeonist Grigoriy Bogomol’nyi.

Muziek

Ty proshay nasha Masljenitsa

Live 1

Live 2

Reviews

Boek Irina Raspopova en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Irina Raspopova, Volksmuziek, A capella, Dance ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Irina

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Irina Raspopova

Irina Raspopova is een ensemble uit Wageningen. Irina Raspopova speelt muziek in de stijlen Volksmuziek, A capella & Dance. Irina Raspopova heeft sinds de inschrijving op 03/03/2020 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Irina Raspopova klinkt als: Russisch-Oekraïense volksliederen en dansen. Het repertoire van Irina Raspopova bestaat uit alleen eigen werk.

Irina Raspopova hanteert een richtprijs van €250 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.