Vigorous

  • Band   /   Alkmaar
  • #Pop #Rock #Blues
  • Klinkt als Pink Floyd, Neil Young, Bruce Springsteen

Indicatie €300 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Vigorous

Check beschikbaarheid
Vigorous, Pop, Rock, Blues band

Vigorous
“Creëren is iets heel wonderlijks”

“Wij spelen onze muziek vanuit de energie die bij ons past, vanuit het hart. De tekst moet passen bij de melodie en ontstaat intuïtief. Noem het zoals je het wil noemen. Geef het een label, vergelijk het, vind het niets of vind het te gek. Wat jij wil”, antwoord frontman Bo Bogaard op de vraag wat voor een soort muziek de band Vigorous speelt. De bandleden hebben een lange muzikale geschiedenis en de band heeft nogal eens geëxperimenteerd.

Verplicht pianoles
“Johan Witteveen en ik zijn vijf jaar geleden gestart met het maken van eigen songs. We kenden elkaars capaciteiten helemaal niet en het was echt intuïtief samenwerken”, vertelt Bo over de start van de band. Johan speelt zijn hele leven al elektrische gitaar en Bo was acht jaar toen hij van zijn ouders verplicht op pianoles moest. “Ik vond het niet erg maar ik vond het ook niet bijzonder. Na bijna conservatorium te kunnen doen ben ik gestopt. Ik werd gek van pianolerares en zij van mij. Ga jij maar je improvisatietalent eigen maken, zei ze tegen me. En dat heb ik gedaan.”

Kick
Bo: “Johan en ik hebben een zelfde muzieksmaak en een brede muziekkennis. We houden van roots, rock, folk – deze stijlen vind je ook terug in onze muziek. Uiteindelijk hebben we eerst onder de naam ‘Bogaard en Witteveen’ de cd The last call opgenomen. Na de opnames kwamen we er wel achter dat we moesten gaan uitbreiden. Gelukkig kwam drummer David Jonker, echt een meerwaarde voor de songs. Het klikt goed en we hebben sindsdien als Vigorous alweer veel nieuwe nummers gemaakt.”

Volgens de bandleden geeft nog steeds een enorme kick dat vanuit het niets iets ontstaat. Dat je je ontwikkelt en dat muziek vorm, een smoel en geluid krijgt. “Creëren is iets heel wonderlijks. En dat ook nog samen live neerzetten, is helemaal te gek.”

Muziek

Broken Mirror

Driving in My car

Don't be afraid

Reviews

Boek Vigorous en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Vigorous, Pop, Rock, Blues band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - David

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Vigorous

Vigorous is een band uit Alkmaar. Vigorous speelt muziek in de genres Rock, Blues & Pop. Vigorous heeft sinds de inschrijving op 20/11/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Vigorous klinkt als: Pink Floyd, Neil Young, Bruce Springsteen. Het repertoire van Vigorous bestaat uit alleen eigen werk.

Vigorous hanteert een richtprijs van €300 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.