The Flying Embryo's

  • Band   /   IJmuiden
  • #Smartlap #Komedie #Punk
  • Klinkt als Pretpunk carnaval metal, Boegies, Dubliners, Jaques Herb, Twisted Sister

Indicatie €250 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar The Flying Embryo's

Check beschikbaarheid
The Flying Embryo's, Smartlap, Komedie, Punk band

The Flying Embryo's
De uit IJmuiden en omgeving afkomstige 5 mansformatie The Flying Embryo's pakt de zaken, zoals de naam al doet vermoeden, wat anders aan dan de gemiddelde band. Met hun humor ,satire en comedy verpakt in ruige rock 'n roll , metal en pretpunk, hebben ze als één van de meest succesvolle bands uit IJmuiden een flinke landelijke reputatie opgebouwd.

Zanger/gitarist Paul van Rijswijk (Emerald ,Hammerhawk , Afterdark,G.O.D.,The Inflated), drummer Dennis Liefting (S.O.S.) , bassist Charles Heynen (o.a. Sad Iron) en de 2 achtergrondzangers Willem Fris en Jacco Stern (alleen al de bezetting van de band is op z'n zachts gezegd ongebruikelijk) houden van plezier, heel veel plezier.

De debuut single scoorde al in bladen zoals Oor en Opscene en bracht the Flying Embryo’s tot in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.
Ook werd de single gedraaid op radio3 bij o.a. Jack Spijkerman en V.P.R.O.

De hierna verschenen volledige cd “Piece of cake” scoorde 90 punten in het blad Aardschok en kreeg de eervolle vermelding “beste feest cd allertijden”
De distributie was in handen van Sonic Rendezvous en dankzij de grote aandacht van de nationale muziekpers stonden in iedere uithoek van Nederland de zalen en festivals op z’n kop met The Flying Embryo’s.

Feest, dat is waar het om draait bij The Flying Embryo's, niet moeilijk doen en vooral niet te serieus.

De band combineert strakke eigen songs moeiteloos met muzikaal verbouwde smartlappen, drinkliederen, punk en metal-klassiekers. Zo ondergingen Pink Floyd's "Another Brick in the Wall" en Frans Bouwer bijzondere veranderingen en zelfs het aloude "Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben" van Joost Nuissl bleek niet veilig voor de creatieve geesten van de "Embryo's".
En wie bedenkt er in vredesnaam een song getiteld; "Ik ben geen hond", met een strak punkrockrefrein. "Ik ben geen hond". Woef! Woef!

Iedereen zingt mee met "Liefde voor het bier" ,"Manuela" , "Suzy is a playmate" en natuurlijk de nieuwe in diverse recencies geprezen geniale meezinger "Laag bij de grond hangende paardenlul "

The Flying Embryo's hebben inmiddels twee volledige C.D.'s en 2 Singles op hun naam staan; "Television", "Piece of Cake", "22 Easy Tunes", en de Ambulance.

The Flying Embryo's hebben op vele grote festivals door het hele land gestaan en het podium gedeeld met bands als Normaal,Jovink,Osdorp Posse,The shavers , Heideroosjes, Malle Pietje en The Bimbo's en George Baker.
Ook zijn The Flying Embryo's regelmatig op o.a. Radio 3 en Kink FM te horen geweest.

Discografie :
Vinyl EP “The Flying Embryo’s”
CD “Piece of Cake”
CD “22 Easy tunes”
CDS “De Ambulance”

Paul van Rijswijk
Zanger / gitarist / IJmuiden
Charles Heijnen
Bassist / IJmuiden
Jacco Stern
Achtergrond zang / gekte / Heemskerk
Willem Fris
Achtergrond zang / gekte / Beverwijk
Dennis Liefting
Drummer / Heemskerk

Muziek

Liefde voor het bier

Suzy is a playmate now

Manuela

Reviews

Boek The Flying Embryo's en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

The Flying Embryo's, Smartlap, Komedie, Punk band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Paul

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over The Flying Embryo's

The Flying Embryo's is een band uit IJmuiden. The Flying Embryo's speelt muziek in de genres Komedie, Punk & Smartlap. The Flying Embryo's heeft sinds de inschrijving op 11/03/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van The Flying Embryo's klinkt als: Pretpunk carnaval metal, Boegies, Dubliners, Jaques Herb, Twisted Sister. Het repertoire van The Flying Embryo's bestaat uit covers en eigen werk.

The Flying Embryo's hanteert een richtprijs van €250 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.