Sweet Mary Jane

  • Band   /   Hoofddorp
  • #Coverband #Blues #Rock
  • Klinkt als Rory Gallagher-Stevie Ray Vaughan-Jimi Hendrix
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Sweet Mary Jane

Check beschikbaarheid
Sweet Mary Jane, Coverband, Blues, Rock band

Sweet Mary Jane, samen meer dan 100 jaar op het podium, een power-trio geformeerd rond frontman Fred van Willigen. De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70.
De band maakt al een aantal jaren naam in de blues-scene en staat stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation).
Covers van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix maar inmiddels ook een groot aantal eigen songs. In september 2018 is de EP Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs vele radiostations.
Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en speelde o.a. in voorprogramma's van Golden Earring, Sandy Coast, Rory Gallagher en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP (Jimi Hendrix coverband) (Rotterdam), was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six.
Ton, op de Bas en zang, speelt al 40 jaar in diverse bands waarvan de laatste 20 jaar regelmatig met Fred samen bij o.a. Blue Spirit, EXP, Monterey, Headless Roosters en nu Sweet Mary Jane.
Lars, op de Drums en zang, de Benjamin van het gezelschap. Student aan het conservatorium van Haarlem. Speelt al 14 jaar in diverse bands, is een veel gevraagde sessiemuzikant en drumleraar.
Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is "All You Can Eat".

Bij voorkeur wordt een volledig versterkte show gegeven, maar voor de gelegenheden die er om vragen kan er ook (semi) akoestisch gespeeld worden.
December 2018

Muziek

Fate

Breakfast In The Morning

The Hatchling

Reviews

Sweet Mary Jane heeft nog geen reviews.

Contact

Sweet Mary Jane, Coverband, Blues, Rock band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Peter

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Sweet Mary Jane

Sweet Mary Jane is een band uit Hoofddorp. Sweet Mary Jane speelt muziek in de genres Coverband, Blues & Rock. Sweet Mary Jane heeft sinds de inschrijving op 25/10/2017 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Sweet Mary Jane klinkt als: Rory Gallagher-Stevie Ray Vaughan-Jimi Hendrix. Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit covers en eigen werk.

Sweet Mary Jane hanteert een richtprijs van €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.