Overhaul

Indicatie €150 - €300

Stuur een persoonlijk bericht naar Overhaul

Check beschikbaarheid
Overhaul, Progressieve metal, Metal band

Vijf muzikanten vanuit alle hoeken van Nederland vormen de alternative metalband Overhaul. Met een zware sound die doet denken aan bands als Leprous en Meshuggah combineren zij kille muzikale texturen met zware en romantische. Door verschillende stijlverschuivingen in haar bestaan heeft de band een interessant, eclectisch repertoire opgebouwd. De klankcombinaties die Overhaul opzoekt zijn eigenzinnig, hedendaags en verrassend.

In 2014 bracht Overhaul haar eerste EP uit, getiteld 'Daybreak'. Slechts enkele maanden later verscheen het nummer 'Three Judges', afkomstig van deze EP, op de eerste fysieke editie van het internationaal bekende Progstravaganza, uitgegeven door ProgSphere. Dit nummer leverde de volgende lovende woorden op: "With Overhaul, we are amazed by the diversity of the sound canvas, that ranges from symphonic pop to heavy prog and to traditional hard-rock and Chopin-like piano." (Lucas Biela voor progarchives.com)

Met een aantal succesvolle gigs achter de rug, waaronder Nederlandse poptempel ‘De Melkweg’ en het openen voor internationaal bekende bands Leprous (NO), Agent Fresco (IS) en Voyager (AUS) is de band nu toe aan de volgende stap in hun carrière: het uitbrengen van hun debuutalbum aan het begin van 2017.

Muziek

Daybreak

Undefeated

Three judges

Reviews

Boek Overhaul en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Overhaul, Progressieve metal, Metal band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Richard

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Overhaul

Overhaul is een band uit Utrecht. Overhaul speelt muziek in de genres Progressieve metal & Metal. Overhaul heeft sinds de inschrijving op 07/08/2014 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Overhaul klinkt als: Leprous, Dream Theater, Meshuggah, Agent Fresco,. Het repertoire van Overhaul bestaat uit alleen eigen werk.

Overhaul hanteert een richtprijs van €150 - €300 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.