Michael Barkey

  • Band   /   Heerhugowaard
  • #Nederpop #Kleinkunst
  • Klinkt als James Taylor, Johnny Cash, Jack Johnson en Engels sixtiesbands, maar dan in het Nederlands...

Indicatie €300

Stuur een persoonlijk bericht naar Michael Barkey

Check beschikbaarheid
Michael Barkey, Nederpop, Kleinkunst band

Het zijn de woorden die de toon bepalen.
Muziek uit de sixties, daarmee werd Michael groot gebracht. Voornamelijk muziek van Britse bands werd hem met de paplepel ingegoten. Michael Barkey speelde en componeerde o.a. voor League Of XO Gentlemen en Club Of High Eyebrows met onder andere Patrick Tilon (Rudeboy van Urban Dance Squad) en Jochem van Rooijen (Green Lizzard), die beiden ook op meerdere songs van zijn plaat te horen zijn.

Na jarenlang in Engelstalige bands te hebben gespeeld, lag het voor de hand dat zijn solo debuutalbum in het Engels zou verschijnen. Waarom dan toch een Nederlandstalige plaat?
Bands die Nederlandstalige muziek maakten, spraken hem nooit aan, totdat hij Boudewijn de Groot (liever te laat dan nooit) ontdekte. Hij begon in het Nederlands teksten te schrijven en de klik was er direct. De één na de andere song zag het levenslicht.
Vanaf het eerste moment voelde het goed. Eindelijk kon hij zijn gedachten op papier zetten zoals hij het wilde. Het “probeersel” begon vastere vormen aan te nemen tijdens het opnemen van de eerste songs. En toen uit de muziekwereld veel positieve reacties kwamen en muzikanten als Coen Molenaar (Jan Akkerman Band), Jochem en Patrick hun medewerking verleenden, kon het alleen nog maar opwaarts gaan.

Het resulteert in een platendeal bij Lifra Music, waar dit jaar, 2014 op 3 oktober zijn solo-album uitkomt. De paradox zijn de taboeloze gedachtes en uitingen van iemand met een afkomst waar de beschreven onderwerpen altijd ver weg worden gestopt. Thema's als o.a. liefde, geloof, afkomst, verlies, eenzaamheid en de burgermaatschappij worden bezongen op een andere manier dan dat je gewend bent. Het zijn de woorden die uiteindelijk de toon bepalen.

Met muzikale invloeden van James Taylor tot Nirvana, van Coldplay tot Johnny Cash, van Jack Johnson tot The Beach Boys, van David Bowie tot the Stranglers, van The Jam tot AC/DC, lijkt het erop dat het geheel onsamenhangend wordt. En toch is de waarheid anders, want de manier van vertellen en de stem smeden het toch tot één geheel. Na het beluisteren van ´ Ik zal jullie eens Flink de Waarheid vertellen ´ zal je de conclusie trekken dat dit album met geen enkel Nederlandstalige album te vergelijken is en zullen de songs nog lang in je hoofd naklinken.

Reviews

Boek Michael Barkey en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Michael Barkey, Nederpop, Kleinkunst band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Michael

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Michael Barkey

Michael Barkey is een band uit Heerhugowaard. Michael Barkey speelt muziek in de genres Kleinkunst & Nederpop. Michael Barkey heeft sinds de inschrijving op 20/02/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Michael Barkey klinkt als: James Taylor, Johnny Cash, Jack Johnson en Engels sixtiesbands, maar dan in het Nederlands.... Het repertoire van Michael Barkey bestaat uit alleen eigen werk.

Michael Barkey hanteert een richtprijs van €300 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.