Martin van de Vrugt

  (2)

Indicatie €150 - €300

Stuur een persoonlijk bericht naar Martin van de Vrugt

Check beschikbaarheid
Martin van de Vrugt, Akoestisch, Folk, Singer-songwriter soloartist

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers maar heeft daarnaast ook een eigen sound en werkwijze als producer.

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica. Hij deelt regelmatig het podium met andere artiesten waaronder Rosa Sky, Martin Korthuis en Marten de Paepe, de Amerikaanse Shane Alexander, Jessica Kilroy en Karyn Oliver, de Canadese songstress Orit Shimoni (met wie hij ook een prachtig album heeft opgenomen!), het Australisch/Franse duo Kenna & Cox en met de Engelse singer-songwriter Emma Black.
In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten.
Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten en tijdloze muziek.

Martin heeft zijn eigen huisstudio waar hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere independent artiesten al prachtige cd's opnam. Zijn cd 'Road to Rapture' die in 2009 uitkwam kreeg zeer goede recensies. Het integere en indrukwekkende openingsnummer 'Leave a light On' werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland en verscheen, ook als openingsnummer, op de 2010 verzamel-cd van de Olon. De albums die volgden waren "Fall from Grace" (2011) en "I'm a Tree" (2014) Het meest recente album "Across this Sea" kwam nét voor de Coronacrisis (maart 2020) uit na een acht jaar durend opnameproces.Het is een totaal "self made" solo album waarop alle lagen instrumenten en zang door Martin zelf zijn ingespeeld en opgenomen. (Ga voor alle albums naar www.bandcamp.com/martinvandevrugt)

Er zou geconstateerd kunnen worden dat Martin's muziek in het hokje 'country' of "folk"gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.

Muziek

Home to You

Count the better Days

Leave a light On

Reviews

Door op 05/06/2020

We hadden Martin ingehuurd voor de verjaardag van mijn vader die 70 werd. De communicatie verliep snel en soepel. Het optreden was erg geslaagd, en mijn beide ouders waren heel enthousiast. Aanrader dus!

Door op 16/11/2016

Een singer-songwriter met mooie, eigen nummers. Vond hem live nog meer indruk maken dan de nummers op zijn profiel. Martin is erg vriendelijk en heel flexibel, hij neemt zijn eigen goede apparatuur mee!

Contact

Martin van de Vrugt, Akoestisch, Folk, Singer-songwriter soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Martin

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Martin van de Vrugt

Martin van de Vrugt is een solo-artiest uit Deventer. Martin van de Vrugt maakt vooral muziek in de genres Akoestisch, Folk & Singer-songwriter. Martin van de Vrugt heeft sinds de inschrijving op 22/08/2016 in totaal 3 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Martin van de Vrugt klinkt als: James Taylor, Bruce Cockburn, Neil Young, Ryan Adams. Het repertoire van Martin van de Vrugt bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Martin van de Vrugt krijgt 4.5 uit 5 sterren op basis van 2 reviews.

Martin van de Vrugt hanteert een richtprijs van €150 - €300 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.