KOLBAK

Indicatie €400

Stuur een persoonlijk bericht naar KOLBAK

Check beschikbaarheid
KOLBAK, Indie Rock, Britpop, Singer-songwriter band

KOLBAK is een driemans indiepop-formatie bestaande uit Harold Pflug (zang, gitaar), Rick Ruhland (bas) en Dennis Aaij (drums). Hun muziek wordt vaak getypeerd als melodische poprock.

KOLBAK is het geesteskind van Harold Pflug. Na twaalf jaar met veel succes te hebben gespeeld in Redbrick VCR begint Harold in 2007 met het project. Hij gaat liedjes schrijven en opnemen die moeten voldoen aan twee voorwaarden. De eerste: zonder enige beperking experimenteren met stijlen. De tweede voorwaarde: de muziek mag niet gebonden zijn aan een bandbezetting, waardoor de vrijheid blijft om zowel solo als met band op te treden. Dit leverde enkele demo-albums op.
In 2012 maakt Harold een eclectische soundtrack bij Patrick Bassant zijn debuutroman Joy. Formeel is de soundtrack de eerste release voor het grote publiek. De nummers zijn een a-typische mix van noise, new wave, postpunk en poprock. Het bevat origineel materiaal en covers van nummers als "Sway" (o.a. bekend van Dean Martin) en Front 242's "Headhunter". Bij "Headhunter" is een indringende videoclip uitgebracht. Deze is geregisseerd door Zero Landscape en te zien op www.kolbak.com

Na een korte pauze keert Harold sterk terug met de EP Sea (2016). me blog divideandconquermusic.com geeft de EP "3.8 out of s". "[T]he songwriting is sol id along with the production and delivery. I'd like to hear some more of his work under the KOLBAK moniker and hope it doesn 't take tour years to see the light of day." (27 december 2016) Op 29 september 2016 brengt KOLBAK de plaat uit op streamingsites (o.a. Bandcamp en Spotify). Muzikaal is de EP een terugkeer naar de melodische poprock die hij ooit met Redbrick VCR maakte. Dit bracht de wens met zich mee om weer met een vaste band te gaan optreden.

Vanaf begin 2017 bereidt hij zich samen met nieuwe cohorten Rick Ruhland (Stolk) en Dennis Aaij (Yam) voor op een ronde langs de poppodia.

Muziek

Independence for arrogance

Confusion against

Start to live

Reviews

Boek KOLBAK en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

KOLBAK, Indie Rock, Britpop, Singer-songwriter band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Harold

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over KOLBAK

KOLBAK is een band uit Amsterdam. KOLBAK speelt muziek in de genres Indie Rock, Britpop & Singer-songwriter. KOLBAK heeft sinds de inschrijving op 26/01/2018 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van KOLBAK klinkt als: REM, Grizzly Bear, Spoon, Joe Jackson.. Het repertoire van KOLBAK bestaat uit alleen eigen werk.

KOLBAK hanteert een richtprijs van €400 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.