Ierse swingfolkband UNICORN

Indicatie €650 - €1350

Stuur een persoonlijk bericht naar Ierse swingfolkband UNICORN

Check beschikbaarheid
Ierse swingfolkband UNICORN, Keltisch, Bluegrass, Singer-songwriter band

Schotse en Ierse folk
Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft. De wortels van de musici uit Noord Holland liggen bij de Ierse en Schotse folk, maar op het veelzijdige repertoire staan ook bluegrass, klezmer en Nederlands- en Engelstalige zeemansliedjes/ shanties. Unicorn maakt al meer dan 22 jaar furore met aanstekelijke live optredens die steevast uitlopen op een sfeervol feestje.
Bezetting
De harde kern van Unicorn wordt vanaf de oprichting gevormd door Martien Tijburg op accordeon en John Kuiper op gitaar. Daarnaast beschikt de band over 2 conservatorium geschoolde violistes en 2 conservatorium geschoolde zangeressen die om en om een optreden voor hun rekening nemen (dus altijd optredens in vierpersoonsbezetting).
Gezegend met mooie stemmen en bakken muzikaal talent brengen zij de aanwezigen in Ierse sferen met verstilde Ierse ballads, levenslustige folksongs en meeslepende Ierse golden oldies.
De band neemt het publiek moeiteloos mee en laat voelen wat er door de eeuwen heen leefde in Ierland.
Inmiddels heeft de band vier cd’s op haar naam staan, waarvan “A new Horizon” en de recentste cd “Destination unknown” onder de liefhebbers van Keltische muziek faam genieten. Hoewel de traditionele Ierse en Schotse dansliedjes en ballades nog altijd de hoofdmoot van een Unicorn optreden uitmaken zoekt de band ook nadrukkelijk naar verwante muziekstijlen over de aardbol.Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en voluit genieten.
Muzikale hoogtepunten
De innemende vertolkingen van o.a. Ierse ballades en de kunstig gemaakte muzikale arrangementen zijn dan ook het paradepaardje van de band, en houden een optreden interessant tot aan de laatste noot……
De band heeft een zeer volwassen eigen geluid, waarin de top-muzikanten van Unicorn elkaar muzikaal aanvullen maar ook de vrijheid laten, om waar nodig te soleren waardoor een perfecte opbouw van het nummer ontstaat. De band met conservatorium geschoolde artiesten vormt een eenheid, die je zelden tegen komt.
Het verzorgde samenspel en de flitsende mengeling van alle stijlen zorgen voor meerdere muzikale hoogtepunten.
Zie ook : https://www.youtube.com/watch?v=umteqpf30zM

Muziek

Bright Blue Rose

Duelling Violins

Love is forever; eigen nummer

Foto's

Reviews

Boek Ierse swingfolkband UNICORN en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Ierse swingfolkband UNICORN, Keltisch, Bluegrass, Singer-songwriter band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Martien

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Ierse swingfolkband UNICORN

Ierse swingfolkband UNICORN is een band uit Hoorn NH en omgeving. Ierse swingfolkband UNICORN speelt muziek in de genres Keltisch, Bluegrass & Singer-songwriter. Ierse swingfolkband UNICORN heeft sinds de inschrijving op 29/01/2019 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Ierse swingfolkband UNICORN klinkt als: Mary Black; Eva Cassidy; Sharon Shannon enz enz. Het repertoire van Ierse swingfolkband UNICORN bestaat uit covers en eigen werk.

Ierse swingfolkband UNICORN hanteert een richtprijs van €650 - €1350 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.