Erwin Leon

  • Soloartiest   /   Rotterdam
  • #Chanson #Blues #Nederpop
  • Klinkt als (Nederlandstalig) Gary Moore meets Toon Hermans - Spinvis meets B.B. King - Guus Meeuwis gemixt met Wende Snijders

Indicatie €150

Stuur een persoonlijk bericht naar Erwin Leon

Check beschikbaarheid
Erwin Leon, Chanson, Blues, Nederpop soloartist

Geboren in Rotterdam in 1990. Erwin startte met pianolessen op zijn zevende, waarna hij zichzelf drums en gitaar aanleerde.

Jarenlang was hij drummer voor diverse bands en acts, o.a. drummer bij zangeres en songwriter Sevdaliza

…Maar al van jongs af aan was zijn echte liefde de gitaar. Daarom besloot hij te stoppen met drummen en zich te focussen op het schrijven van liedjes met gitaar en zang.

Nu schrijft Erwin Nederlandstalige liedjes over de tijd die iedereen inhaalt. En over lange wandeltochten door de stad. Over de kades en de schepen. Woensdagnachten. Over tindermeisjes, zoeken en onderweg zijn, over naïef en verliefd zijn.

Chansons, ballades - liedjes met een verhaal, met een gortige scheut (neder)blues en volksmuziek maar ook een hint van kleinkunst.

Theatermuziek. Of bluesbarrenblues.

Gary Moore meets Toon Hermans. B.B. King meets Spinvis.

Live rauwer dan op plaat speelt en zingt hij vanuit zijn tenen. Vaak samen met oude vriend en contrabassist Martijn Eikenhout (o.a. Winterdagen), soms alleen. Elk optreden met volle overgave.

Erwin woont en schrijft in Rotterdam-West.

Muziek

Erwin Leon - Liever

Erwin Leon - Onderweg

Erwin Leon - Woensdagnachten

Reviews

Boek Erwin Leon en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Erwin Leon, Chanson, Blues, Nederpop soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Erwin

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Erwin Leon

Erwin Leon is een solo-artiest uit Rotterdam. Erwin Leon maakt vooral muziek in de genres Chanson, Blues & Nederpop. Erwin Leon heeft sinds de inschrijving op 30/05/2019 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Erwin Leon klinkt als: (Nederlandstalig) Gary Moore meets Toon Hermans - Spinvis meets B.B. King - Guus Meeuwis gemixt met Wende Snijders. Het repertoire van Erwin Leon bestaat uit covers en eigen werk.

Erwin Leon hanteert een richtprijs van €150 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.