Jazz-O-Matic-Four

  • Band   /   Den Haag
  • #Jazz #Swing
  • Klinkt als Early Jazz
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €300 - €750

Stuur een persoonlijk bericht naar Jazz-O-Matic-Four

Check beschikbaarheid
Jazz-O-Matic-Four , Jazz, Swing band

De Jazz-O-Matic-Four is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in het Europese classic jazz circuit. Het orkest speelde op vele (inter)nationale festivals in hun unieke samenstelling: cornet, bas-saxofoon, piano en banjo. Van deze vier instrumenten kunnen er drie een ritme functie vervullen, terwijl alle instrumenten ook soleren. Hierdoor lijkt de band veel groter dan zij is, vandaar de bijnaam
"The World's Smallest Big Band".

De band speelt stukken uit de periode 1915-1940, zowel jazzstukken als evergreens. Het instrumentarium van de band zorgt ervoor dat de karakteristieke Jazz-O-Matic-Sound altijd aanwezig is, ongeacht de repetoire keuze. De Jazz-O-Matic-Four heeft op talrijke binnen- en buitenlandse jazz-festivals succesvol opgetreden. Enkele voorbeelden: Breda, Askersund (Zweden), Biel (Zwitserland), Aruba, Essex (U.S.A.) en Kobe (Japan). Ook heeft het orkest tourneeen gedaan in de Golfstaten en in Pakistan. De Jazz-O-Matic Four is te beluisteren op hun CDs: “Happy Feet” en “Clap Hands”.
Een optreden van de Jazz-O-Matic-Four staat garant voor briljante jazz gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse oude stijl jazz wereld.

De bezetting is:
Peter Ivan: cornet
Tom Stuip: banjo/vocals
Hans de Bruijn: piano/vocals
Ad Houtepen: bas-saxofoon/vocals

Voor Jazz club optredens, breiden we de bezetting uit met een extra solist. De band wordt versterkt met Ronald Janssen-Heijtmajer, onze vroegere bassaxofonist en treedt dan op als de Jazz-O-Matic Five.

Muziek

My Heart Belongs to Daddy

What is this Thing Called Love

My Honey's Loving Arms

Reviews

Boek Jazz-O-Matic-Four en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Jazz-O-Matic-Four , Jazz, Swing band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Arlette

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jazz-O-Matic-Four

Jazz-O-Matic-Four is een band uit Den Haag. Jazz-O-Matic-Four speelt muziek in de genres Jazz & Swing. Jazz-O-Matic-Four heeft sinds de inschrijving op 23/03/2018 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jazz-O-Matic-Four klinkt als: Early Jazz. Het repertoire van Jazz-O-Matic-Four bestaat uit covers en eigen werk.

Jazz-O-Matic-Four hanteert een richtprijs van €300 - €750 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.