Baldrick Brothers

  • Band   /   Lewedorp
  • #Punk #Country #Folk
  • Klinkt als Hetten Des, Wiskey Daredevils, Baldrick Brothers

Indicatie €350 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Baldrick Brothers

Check beschikbaarheid
Baldrick Brothers, Punk, Country, Folk band

Baldrick Brothers is de enige band in Nederland die Country Punk-a-Billy speelt.

In 2010 werd de band opgericht door een paar blues knakkers en een ex-punker en al snel werd uit die muzikale ingrediënten een explosief mengsel gebrouwen dat er voor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan, de handjes in de lucht en het bierglas naar de mond.

Baldrick Brothers beklom de afgelopen 5 jaar diverse podia in Zeeland en Brabant, zoals “De Piek” in Vlissingen, “ ’t Beest” in Goes, “Gebouw-T” in Bergen op Zoom en speelde in talloze kroegen en op diverse festivals. Begin 2014 besloot de band dat hun stijl die ook de nodige “folk” en “Americana” elementen bevat voldoende uitgekristalliseerd was en werd besloten een CD op te nemen.

Met een overdosis aan enthousiasme halen de broers genadeloos een aantal country klassiekers en obscure punk songs door de mangel, aangevuld met een eigen nummer dat perfect binnen de door hen zelf gedefinieerde stijl “Country Punk-a-Billy” past. Alle 12 nummers van het debuut-album “Cunning Plan” werden volledig live in 1 of 2 takes opgenomen. “Buitengewoon lekker” was het oordeel van VPRO’s 3 voor 12.

Kenmerkend –zowel live als op de CD- is het rauwe stemgeluid van zanger Jaap Weststrate dat in de grotendeels up-tempo songs ondersteund wordt door authentieke instrumenten als wasbord, ukelele, banjo en mondharmonica.

Recensie VPRO’s 3 voor 12:
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/zeeland/nieuws/2013/december/The-Baldrick-Brothers-in-caf--La-Strada-Goes.html
Recensie VPRO’s 3 voor 12 van het debuut-album:
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/zeeland/nieuws/recensies/2014/Baldrick-Brothers-Cunning-plan-cd.html

Muziek

Ace of Spades

Intro - Chicken Shack

Jesus

Reviews

Boek Baldrick Brothers en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Baldrick Brothers, Punk, Country, Folk band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - André

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Baldrick Brothers

Baldrick Brothers is een band uit Lewedorp. Baldrick Brothers speelt muziek in de genres Country, Folk & Punk. Baldrick Brothers heeft sinds de inschrijving op 13/07/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Baldrick Brothers klinkt als: Hetten Des, Wiskey Daredevils, Baldrick Brothers. Het repertoire van Baldrick Brothers bestaat uit alleen covers.

Baldrick Brothers hanteert een richtprijs van €350 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.