Anna Badalian violiste

  (2)

Indicatie €150 - €800

Stuur een persoonlijk bericht naar Anna Badalian violiste

Check beschikbaarheid
Anna Badalian violiste, Klassiek, Romantiek, Volksmuziek soloartist

Anna Badalian werd in 1984 geboren in Leningrad, Sovjet Unie. Ze begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij A.M. Schwarzburg. Toen ze zes jaar was, had ze haar eerste publieke solo optreden in de
Staats Academische Capella in Leningrad. Sindsdien heeft Anna jaarlijks solo optredens gehad. In 1996 trad zij voor het eerst op met orkest.
In 1996 ontving Anna een beurs van de Internationale Masterclass in het Keshet Eilon Music Centre (Israel), onder leiding van Shlomo Mintz. Ze nam deel aan deze masterclass en kreeg les van Mikhail Vayman en
Arthur Zisserman.
In 1998 won Anna een prijs van de Open Society Foundations, opgericht door George Soros, waarmee ze kon deelnemen aan de derde editie van de Beach of Hope International Music Festival and Competition in
Dobrich-Albena, Bulgarije. Hier werd ze winnaar (laureaat) en hetzelfde jaar won ze het vijfde Kerst festival in Sint-Petersbrug.
In 2000 volgde Anna in Sint-Petersburg een masterclass bij Zakhar Bron (leraar van o.a. Maxim Vengerov), en trad zij op bij het slotconcert. In hetzelfde jaar onving ze een beurs van het Noord-Nederlands conservatorium, en zo kon zij deelnemen aan het Peter de Grote Festival in Groningen.
In 2001 ging Anna viool studeren aan het Noord Nederlands conservatorium (nu het Prins Claus Conservatorium), waar ze in 2006 afstudeerde als docerend musicus. In datzelfde jaar ging ze studeren bij Tinta von Altenstadt aan de Messiaen Academie.
Gedurende haar studie in Nederland kreeg Anna beurzen van verschillende fondsen, zoals het Makarov Fonds (Nederland) en de Calouse Gulbenkian Foundation (Portugal). Tijdens haar studie in Nederland volgde zij masterclasses bij o.a. G. Arutunian (Parijs), B. Van Oort (Amsterdam), I. Ozim (Salzburg).
In 2007 werd ze uitgenodigd deel te nemen aan het Festival de Musique de Pontlevoy (Frankrijk), waar ze les kreeg van A. Brussilovskij (Parijs). En in 2008 speelde Anna tijdens de masterclass van B. Kelemen in Arnhem, waar ze de uitnodiging kreeg om deel te nemen aan het Kaposvár Kamer Muziek Festival in Hongarije, op welke uitnodiging zij uiteraard is ingegaan.
In 2009 studeerde Anna af aan de Messiaen Academy in Zwolle en behaalde haar masterdiploma.
Van 2010 t/m 2013 volgde Anna lessen bij Gordan Nikolic (concertmeester van het London Symfony Orchestra en artistiek lieder van het Nederlands Kamerorkest).
In 2012 won Anna het concours Wiener Krakauer in Oostenrijk (www.soloist.eu) en in september 2013 was Anna soliste bij het Pazardzhik Simfonie Orkest in Bulgarije. Daar speelde zij het vioolconcert van J. Brahms.
Sinds 2013 Anna is violiste bij het orkest Stichting Ars Musica, sinds 2015 violiste bij het Stichting Begeleidingsorkest en sinds 2017 viooldocent aan Het VioolLab in Amersfoort.
Sinds 2015 Anna vormt een strijkkwartet en daarnaast een duo met pianiste Lineke Lever waarmee zij concerten door hele Nederland geeft.
In Anna’s muzikale ontwikkeling hebben met name de vioolpedagogen die de Russische vioolschool van
D. Oistrakh, Y. Yankelevich en L. Kogan vertegenwoordigen een grote rol gespeeld.

Muziek

W.A. Mozart Sonate voor vio...

Nino Rota Improvisation in ...

L.van Beethoven Romance in ...

Reviews

Door op 07/09/2022

Het contact met Anna was prettig en ze heeft heel fijn meegedacht qua muziekstukken. Prettig was ook haar flexibele houding en ze heeft een mooi optreden in onze tuin gegeven waar jong en oud even voor ging zitten.
Voor herhaling vatbaar!

Door op 05/12/2020

Vanaf de snelle reactie kwam de boeking op een prettige manier tot stand. Naast dat ze een mooi, persoonlijk concert heeft gegeven is ze een vriendelijk en prettig persoon iets wat voor een privé-concert belangrijk is. Zeer geslaagd!

Contact

Anna Badalian violiste, Klassiek, Romantiek, Volksmuziek soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Anna

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Anna Badalian violiste

Anna Badalian violiste is een solo-artiest uit Leek. Anna Badalian violiste maakt vooral muziek in de genres Klassiek, Romantiek & Volksmuziek. Anna Badalian violiste heeft sinds de inschrijving op 07/03/2019 in totaal 4 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Anna Badalian violiste klinkt als: klassiek. Het repertoire van Anna Badalian violiste bestaat uit alleen covers.

De optredens worden goed ontvangen: Anna Badalian violiste krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van 2 reviews.

Anna Badalian violiste hanteert een richtprijs van €150 - €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.