SCHEEPSKAMEEL

  (5)

Indicatie €500 - €1500

Stuur een persoonlijk bericht naar SCHEEPSKAMEEL

Check beschikbaarheid
SCHEEPSKAMEEL, Balkan, Wereldmuziek, Gipsy band

Scheepskameel is een Nederlandstalige Balkanband en bestaat uit 5 virtuoze muzikanten. Deze opzwepende band is regelmatig te vinden op zomerse buitenfestivals, in muziekcafe's, theater- en concertzalen en andersoortige podia.

Scheepskameel combineert opzwepende Balkanmuziek met tranentrekkende Roma-traditionals en moddervette ritmes.
Dit feestelijke geheel van uitheemse muziek en oer-Hollandse tekst heeft een zeer aanstekelijke werking. De muziek van Scheepskameel stimuleert zowel de wil om de vonken uit de vloer te dansen, als de neiging om weemoedig een wildvreemde te omhelzen.
De stijl die zo typerend is voor Scheepskameel laat zich het best omschrijven als 'NoordzeeBalkan' 

Uit volle borst bezingen zij de liefde.
En alle ellende die daarbij komt kijken, die bezingen ze ook.
Godzijdank is er de drank.
Die wordt ook veelvuldig bezongen.

Deblesj! / Proost!

Bandleden:

David van Aalderen (zang, multi-instrumentalist) is allround muzikant. Hij componeerde en produceerde muziek voor o.a Thieu Boermans, Scapino Ballet, Connie Janssen Danst, DansWerkPlaats Amsterdam en Arie de Mol. Hij was muzikant bij het Volksoperahuis, Els Inc. en Cirque Magnifique.

Janneke Franke (zang, viool, liedteksten) is werkzaam als theatermaker en muzikant.
Ze werkte o.a voor Theater Artemis, The Lunatics, De Bloeiende Maagden en Intorno Opera. Ze speelde op festivals als Oerol, Internationaal Gipsyfestival, Singapore Arts Festival en Theaterfestival Boulevard.

Koen de Gans (saxofoon) richt zich vooral op Oost-Europese muziekstijlen en speelde bij verschillende formaties (oa Gospodar, Waarschuwing voor de Scheepvaart). Hij trad op in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Armenie, Bulgarije, Rusland en USA.

Kim Soepnel (contrabas) is klassiek geschoold contrabassiste. Ze speelde de monoloog 'de CONTRABAS' van Patrick Süskind, werkte met oa Maarten van Roozendaal, Het Volksoperahuis, Lucretia van der Vloot, Theatergroep Flint en componeerde muziek bij de Vaginamonologen

Erik Stout (slagwerk) is van oudsher een rocker. Door diverse bands en artiesten werd hij ingehuurd voor opname- of live werkzaamheden. Hij speelde oa met de Belgische band Iron Mask, en tourde met de Nederlandse rockband Vengeance.

Muziek

Lekker Melodietje

Meisje

Vogeltje

Reviews

Door op 05/09/2019

Fijne mensen en een te gekke eigenzinnige band. Goeie nummers met een verhaal. Nederlandse teksten op balkanbeat en polka, gebracht met passie en overtuiging. Zeker meer dan de moeite waard.

Door op 10/08/2019

Wat een heerlijke band! Fijn om mee samen te werken en een feestje op het podium! Ze vangen je van begin tot eind. Het ene moment zacht en spannend, dan weer een losgebarsten feest. Aanrader!

Door op 18/09/2017

Fantastisch! Sympathieke muzikanten. Zeer geslaagd. Jammer dat het voorbij is.

Optredens van SCHEEPSKAMEEL

Meer optredens

Contact

SCHEEPSKAMEEL, Balkan, Wereldmuziek, Gipsy band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - David

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over SCHEEPSKAMEEL

SCHEEPSKAMEEL is een band uit Utrecht. SCHEEPSKAMEEL speelt muziek in de genres Balkan, Wereldmuziek & Gipsy. SCHEEPSKAMEEL heeft sinds de inschrijving op 29/11/2016 in totaal 5 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van SCHEEPSKAMEEL klinkt als: Scheepskameel, Goran bregovic. Het repertoire van SCHEEPSKAMEEL bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: SCHEEPSKAMEEL krijgt 4.4 uit 5 sterren op basis van 5 reviews.

SCHEEPSKAMEEL hanteert een richtprijs van €500 - €1500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.