Chabliz

  • Band   /   Den Haag
  • #Akoestisch #Singer-songwriter #Alternatief
  • Klinkt als Nick Cave, Nico, Ute Lemper, Leonard Cohen, Nina Hagen, Melanie Safka, Yma Sumac, Beach House, David Bowie, Kate Bush, Ellen ten Damme, Patty Trossel, Greetje Bijma, Wende Snijders, Lana del Rey, Randy Newman, Diamanda Galas, Van Dyke Parks
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €100 - €698

Stuur een persoonlijk bericht naar Chabliz

Check beschikbaarheid
Chabliz, Akoestisch, Singer-songwriter, Alternatief band

Chabliz is ook te boeken via Gigstarter. De band kreeg vele lovende recensies in de muziekpers. O.a. de Oor, de Volkskrant en het NRC schreven positief over deze avontuurlijke, bijzondere band. Zangeres Petra de Winter beschikt over een bereik van bijna vier octaven. Chabliz won in 2014 de Publieksprijs op Delft Fringe. Dit trio gaf de afgelopen jaren optredens op diverse festivals, in het clubcircuit, in theaters en op andere muziekpodia. Ook is de band op de radio en televisie geweest. Chabliz deed vijf tours, in vijf verschillende jaren, in Boekarest (Roemenië). Daar trad de band onder andere op voor de staatstelevisie, op het Europafest festival, in diverse theaters en in het Hardrockcafé. Tegenwoordig treedt Chabliz regelmatig (semi-) akoestisch op, met slechts piano, contrabas en zang. Helemaal unplugged, op bijv. huiskamerconcerten, kan ook goed. Chabliz maakt echte luistermuziek, die door de intensiteit ervan soms lastig is om doorheen te praten. De band mixt invloeden uit de klassieke muziek, rock, jazz en opera tot een bijzonder, melancholiek, en soms ronduit duister geheel. Dit originele trio moet je gehoord en gezien hebben. In 2016 deed Chabliz een tour in New York City (USA), op uitnodiging van The Real Radio Show. Eind 2017 bracht Chabliz haar recentste album 'Straight Stories' uit, met een goed bezochte albumpresentatie in de Haagse Regentenkamer. Het album is te beluisteren via Spotify, iTunes, Google Play, Apple Music, Bandcamp en vele andere internetkanalen. Daarnaast maakte Chabliz de afgelopen jaren diverse videoclips en live video's, waarvan de meeste te bekijken en beluisteren zijn op hun YouTube kanaal. In de zomer van 2020 ontving de band een subsidie van de Sena om een volgend album op te nemen. De eerste single daarvan komt in de eerste maanden van 2021 uit. Het album volgt later dit jaar. In tijden van corona geeft Chabliz regelmatig livestreamconcerten, die op www.youtube.com/chabliz te beluisteren zijn. Chabliz heeft in december 2020 positie 366 bereikt in de prestigieuze Snob 2000.

“Deze dame kan Zingen. Dat maakt vooral live indruk, kan ik je verzekeren.”
Cees Bronsveld, Heaven.

“Vocaal vuurwerk.”
Edo Dijksterhuis, NRC Handelsblad.

“Op Straight Stories trekt de band een la melancholie open vol spannende melodielijnen. Hoogtepunt is zonder meer de cover Breakfast, waarvan het origineel van The Associates nog altijd de tranen uit je donder trekt. Bij de versie van Chabliz vergaat het lachen je voorgoed, in positieve zin welteverstaan. Tissues bij de hand houden. Voor de rest is Straight Stories gewoon een sterk album, een zwart gat dat vrolijk stemt.”
Hans van der Maas, OOR.

Voor meer recensies/reviews: zie https://www.chabliz.nl/?page_id=283

Muziek

Breakfast

You were meant for me

Nightporter

Reviews

Boek Chabliz en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Chabliz, Akoestisch, Singer-songwriter, Alternatief band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Petra

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Chabliz

Chabliz is een band uit Den Haag. Chabliz speelt muziek in de genres Akoestisch, Singer-songwriter & Alternatief. Chabliz heeft sinds de inschrijving op 14/12/2015 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Chabliz klinkt als: Nick Cave, Nico, Ute Lemper, Leonard Cohen, Nina Hagen, Melanie Safka, Yma Sumac, Beach House, David Bowie, Kate Bush, Ellen ten Damme, Patty Trossel, Greetje Bijma, Wende Snijders, Lana del Rey, Randy Newman, Diamanda Galas, Van Dyke Parks. Het repertoire van Chabliz bestaat uit covers en eigen werk.

Chabliz hanteert een richtprijs van €100 - €698 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.