Muziekpakhuis

Ruim 60 muzikanten uit binnen en buitenland komen elkaar regelmatig tegen als collega’s bij Het Muziekpakhuis. Een huis waar zij studeren, repeteren en lesgeven. Deze professionals spelen op gerenommeerde podia in de wereld, in alle denkbare formaties en in nagenoeg elk genre.

Benieuwd naar deze fantastische bands, orkesten en ensembles? Wij stellen er een aantal aan u voor. U kunt onderstaande formaties direct boeken.

Onze muzikanten

Naast onderstaande bestaande formaties bieden wij een passende muzikale invulling voor elke gelegenheid: van dansorkest tot luisterconcert van strijkkwartet tot bigband.

Neem vrijblijvend contact met ons op om onze mogelijkheden te bespreken: marcwinder@chello.nl

Muziekpakhuis overzicht


Panville

Band uit Amsterdam

Panville speelt een aanstekelijke mix van klezmer, gipsy swing, balkan repertoire en musette op viool, accordeon en contrabas. Doordat we veel verschillende stijlen spelen kunnen we ons repertoire afstemmen op de aard van uw bijeenkomst. Wij spelen van snel en opzwepend tot ingetogen en verfijnd. Indien gewenst treden wij op als duo (viool, accordeon) of als kwartet met drummer/percusionist.

Amsterdam Big Band

Big band, Jazz, Swing

Wij zijn een bigband die verschillende stijlen speelt, met de nadruk op jazz. De Amsterdam Bigband bestaat uit 22 musici: instrumentalisten, zangers en een dirigent/arrangeur. Ieder heeft een rijk artistiek verleden. Wij spelen Swing, Bossa Nova, Afrikaanse muziek en Funk. De laatste tijd hebben wij ons toegelegd op Nederlandse Jazz.

Artbeat Saxophone Quartet

Jazz

Het Art Beat Saxophone Quartet speelt een mix van funky en filmische muziek vermengd met moderne elementen.

Mermaid Radio

Electronic, Pop, Chill Out

Raya and Charllotte are two independent musicians based in Amsterdam, The Netherlands, who met while writing music for a project in 2017. "The plan was just to take a quick musical dive together. But we got hooked." Mermaid Radio staat voor avontuurlijke beats, creative flow en vrijheid, zowel in muzikaal als ook poëtisch water. Hun muziek kan omschreven worden als een speelse crossover tussen elektronische muziek, indie pop en (wereld) jazz.

The Amsterdam Blues Company

Blues uit Amsterdam

Een band bestaande uit 4 geroutineerde, professionele muziekanten die het repertoire dat Willie Dixon heeft achter gelaten nieuw leven hebben ingeblazen. Een authentieke sound, waarbij het samenspel tussen mondharmonica, bas, drums (cajon) en gitaar zorgen voor een open klankkleur, waarbij dynamiek een belangrijke rol speelt. Elke maand spelen wij in Zaal 100 Amsterdam. Optredens met een of meerdere muzikale gasten.

ANTIMUFA

Tango en wereldmuziek

Deze vier Argentijnse muzikanten herbeleven het traditionele liedboek uit Río de la Plata met spontane improvisatie die wordt toegevoegd aan klassieke tango's, milonga's en folkloristische ritmes, creëert een landschap van gedetailleerde texturen, krachtige melodieën en verfijnde geluiden.

Er gaat tenslotte niets boven live muziek! Neem een kijkje op de website van Muziekpakhuis