Muziekpakhuis

Het Muziekpakhuis biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor een eigen geluid. Ruim 60 professionele en conservatorium geschoolde docenten geven les aan ruim 1200 leerlingen op jaarbasis. Al deze docenten zijn ook uitvoerende musici die in diverse fantastische bands, orkesten en ensembles spelen.

Benieuwd naar artiesten die in het Muziekpakhuis oefenen en spelen? Neem een kijkje in het overzicht hieronder.

Onze muzikanten

Op deze pagina van Gigstarter zijn er een aantal bij elkaar gezet om nader kennis met u te maken. Voor elke gelegenheid; van dansorkest tot luisterconcert van strijkkwartet tot bigband. U kunt zo in contact komen met deze bands en ensembles om ze te boeken voor een optreden.

Muziekpakhuis overzicht


Panville

Band uit Amsterdam

Panville speelt een aanstekelijke mix van klezmer, gipsy swing, balkan repertoire en musette op viool, accordeon en contrabas. Doordat we veel verschillende stijlen spelen kunnen we ons repertoire afstemmen op de aard van uw bijeenkomst. Wij spelen van snel en opzwepend tot ingetogen en verfijnd. Indien gewenst treden wij op als duo (viool, accordeon) of als kwartet met drummer/percusionist.

Amsterdam Big Band

Big band, Jazz, Swing

Wij zijn een bigband die verschillende stijlen speelt, met de nadruk op jazz. De Amsterdam Bigband bestaat uit 22 musici: instrumentalisten, zangers en een dirigent/arrangeur. Ieder heeft een rijk artistiek verleden. Wij spelen Swing, Bossa Nova, Afrikaanse muziek en Funk. De laatste tijd hebben wij ons toegelegd op Nederlandse Jazz.

Artbeat Saxophone Quartet

Jazz

Het Art Beat Saxophone Quartet speelt een mix van funky en filmische muziek vermengd met moderne elementen.

Mermaid Radio

Electronic, Pop, Chill Out

Raya and Charllotte are two independent musicians based in Amsterdam, The Netherlands, who met while writing music for a project in 2017. "The plan was just to take a quick musical dive together. But we got hooked." Mermaid Radio staat voor avontuurlijke beats, creative flow en vrijheid, zowel in muzikaal als ook poëtisch water. Hun muziek kan omschreven worden als een speelse crossover tussen elektronische muziek, indie pop en (wereld) jazz.

Er gaat tenslotte niets boven live muziek! Neem een kijkje op de website van Muziekpakhuis