Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude
Agnietenstraat 5
3512 XA Utrecht
Telefoon: 030-2310351/mob.: 06-10917767
Emailadres: chatelaine@fvru.nl
Website: http://www.fundatievrijvrouwerenswoude-utrecht.nl

Het monumentale Fundatiegebouw is zowel uit‑ als inwendig grotendeels in de oorspronkelijke staat.

De Regentenzaal is, ook in haar beschildering van plafond en wanden, nog geheel in de staat van 1762 en langzamerhand een zeer zeldzaam voorbeeld van midden- achttiende‑eeuwse bouw‑ en interieurkunst. Landelijk gezien kan het pand als uniek worden bestempeld. Het is van een bijzondere gaafheid en zeer typisch voor de periode. Ook een aanzienlijk deel van de inventaris van het pand – gedeeltelijk afkomstig uit de inboedel van de stichteres van de fundaties ‑ is kunsthistorisch van belang.

De grootte van deze zaal is : 106 m2
Er mogen max. 50 personen in deze zaal.
Akoestisch gezien de minst aantrekkelijke zaal, gezien de dikke vloerbedekking in deze zaal.

De Collegzaal, het voormalige leslokaal waar studenten onderwijs kregen, is akoestisch zeer aantrekkelijk! Bovendien bevat deze zaal een Bechsteinvleugel die gebruikt kan worden.

De grootte van deze zaal is 80 m2.
Er mogen max. 50 personen in deze zaal.

De tuin, door de gunstige ligging van de tuin, is het al vrij vroeg in het seizoen snel aangenaam om in de tuin te zitten. Akoestisch is de tuin zeer aantrekkelijk. De muren, aan drie zijden van de tuin, fungeren als een soort van klankkast. Hier kunnen ook concertjes/optredens worden gehouden.

Ook in de tuin kunnen 50 personen terecht.

NB. Voor alle drie de ruimten geldt: de organisatie moet altijd zelf klapstoelen inhuren.

Een andere zaal huren?

Mocht je een andere zaal willen huren dan Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude, kijk dan gerust verder in ons zaalverhuur overzicht.