Swing a Dilla -   Ain’t that Freakin’ Awesom3!, Jazz, Swing, Allround band

Salon Remunj

Swing a Dilla - Ain’t that Freakin’ Awesom3!

Check het profiel!

10/03/2019 14.00 uur

ERFGOEDSALON
--------------------------------------------------------------------------------------
Op ZONDAG 10 MAART houdt Salon Remunj een ErfgoedSalon, waarin aandacht wordt besteed aan muziek en literatuur die te maken heeft met het behoud van cultureel erfgoed. ERIK DRIESSEN is auteur en medeoprichter van de Stichting Beesels Keramisch Erfgoed, en de muziekgroep FREAKIN’ AWESOM3 wil geheel in vintage stijl met een perfecte mix van retro en modern de zaal in vervoering brengen. Historicus JOS DE KUNDER zal daarbij een interessante Erfgoedcolumn verzorgen en keramist JOOP CROMPVOETS vertelt over zijn werk en passie als kunstenaar.

Column: Jos de Kunder.
----------------------------------
Historisch geograaf Jos de Kunder (uit Venlo) is sinds 2005 actief in de wereld van de cultuurgeschiedenis, met name het (eu)regionaal erfgoed. Zo was hij o.a. cultuurcoördinator educatie namens de Prov. Limburg en directeur van Openluchtmuseum De Locht (Horst-Melderslo). Als bestuurslid van de Federatie van Musea in Limburg houdt hij zich bezig met de samenwerking tussen musea in de euregio Rijn-Maas. Daarnaast is Jos raadslid in Roermond voor de fractie GroenLinks.

Auteur: Erik Driessen.
-------------------------------
Erik Driessen is al jaren bezield door Beesels keramiek. Hij is een kleinzoon van Herman Driessen, oprichter van het keramisch kunstatelier Sint Joris te Beesel in 1937. Erik verzamelt de kunstproducten die in dit atelier zijn gemaakt. Ook was hij in 2006 medeoprichter van de Stichting Beesels Keramisch Erfgoed. De geschiedenis van de Beeselse keramiek uit de kunstateliers St. Joris en Loré legde hij vast in het lijvige boekwerk De kus van het Beeselse vuur. In dit boek treffen we foto’s en werk aan van bekende Roermondse kunstenaars, zoals Ton van de Rotten, Jules Rummens, Piet Schoenmakers en Joep Thissen.

Beeldend kunstenaar: Joop Crompvoets.
--------------------------------------------------------
Voor Joop Crompvoets uit Swalmen is de draaischijf is nog altijd zijn belangrijkste instrument om vorm te geven aan klei. Hoewel de laatste jaren sculpturale elementen, in de vorm van kleine plastieken en wandreliëfs, een steeds belangrijkere plaats innemen. Dit zijn vooral stieren, paarden en mythologische figuren, compact van vorm, die een soort oerkracht en onverzettelijkheid uitstralen.
Sinds 2007 experimenteert hij ook met de combinatie keramiek en brons.

Muziek: Freakin’Awesom3.
-------------------------------------
Claudia, Katia en Luus, de drie leden van de muziekgroep, delen een ongekende passie voor zang en muziek. Geheel in vintagestijl presenteren zij een totaalconcept van zang, dans en styling. Een mix van aanstekelijke songs, gebracht met een flinke dosis enthousiasme.
Waar zij eerder voornamelijk putten uit covers, wordt het aandeel eigen werk steeds groter.
Hun optreden is een perfecte mix van retro en modern. Met songs in de stijl van bijv. ‘De Andrew Sisters’ of ‘De Puppini Sisters’, voorzien van moderne beats en sounds.

Benieuwd? Ga maar eens helemaal uit je dak bij Salon Remunj!
___________________________________________________
Op zondag 10 maart 2019, in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro.
___________________________________________________
Voor meer informatie: Jacques Graus (0475-482393), of onze website salonremunj.nlDatum
10/03/2019
Tijd
14.00 uur
Entreeprijs
5,00
Locatie
Theater de Oranjerie
Roermond
Roermond

Optredens van Swing a Dilla - Ain’t that Freakin’ Awesom3!


Er staan nog geen events in de agenda van Swing a Dilla - Ain’t that Freakin’ Awesom3!.