Wat kost live muziek voor jouw event?

Door Het Gigstarter Team op 05-03-2020

Je wilt live muziek voor jouw evenement inhuren, maar wat kost dat nou precies? We hebben een handige lijst gemaakt met informatie die je kan gebruiken tijdens je zoektocht naar live muziek op Gigstarter!

Bekijk de artiesten op Gigstarter

1. Bekijk de prijsrange op het Gigstarter profiel

Om te beginnen is op Gigstarter een prijsrange te zien op de profielen van de artiesten, ingesteld door de artiest zelf. Deze prijsindicatie vind je rechtsboven op het profiel van de act. Als je ver onder de prijs van de artiest gaat zitten, is de kans klein dat het tot een uiteindelijke boeking komt. Elke artiest heeft zijn prijs! Er is natuurlijk altijd ruimte om te overleggen over de mogelijkheden omtrent de prijs, bepaalde aspecten hebben invloed op een hogere en lagere vraagprijs. Lees verder om hier meer over te leren.Solo act Margriet

2. Het type act

Solo, duo, ensemble, DJ of band; hoe meer artiesten er betrokken zijn bij het optreden, hoe meer mensen er van het beschikbare budget betaald moeten worden. Zo kunnen sommige solo artiesten geïnteresseerd zijn om voor €200 te komen spelen, maar gaat een zeskoppige band voor hetzelfde budget waarschijnlijk niet komen. Vooral als er nog veel andere kosten voor de band bijkomen zoals reiskosten. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat een band goedkoper is dan een solo artiest maar dit kan onder andere te maken hebben met de bekendheid van de artiest of ervaring.

3. De lengte van het optreden

Wil je een avondvullend programma met live muziek, of een paar nummers gespeeld door de artiest? Deze keuzes hebben invloed op de prijs die de artiest vraagt voor zijn optreden. Ga in overleg met de artiest over wat mogelijk is, in de meeste gevallen verandert de vraagprijs als de duur van het optreden wordt aangepast. Houdt er wel rekening mee dat de artiest een minimumtarief hanteert in verband met reiskosten en het eventueel opbouwen en afbreken van de act, hierover later meer.

4. Geluids- en lichtapparatuur

Sommige artiesten willen graag hun eigen apparatuur mee, maar in veel gevallen moet dit nog door de boeker zelf geregeld worden. Verwacht dat de kosten van een act duurder zijn als ze zelf de geluids- en lichtapparatuur moeten meenemen naar de show. Laat je goed informeren over welke apparatuur er nodig is, in de meeste gevallen weten de artiesten perfect wat er aanwezig moet zijn om jouw feest een succes te maken. Op basis hiervan kan je zelf de apparatuur huren of wellicht de artiest vragen zijn, haar of hen eigen apparatuur mee te nemen.Americana band Three Guys Named Joe

5. Reiskosten

Vrijwel altijd neemt de artiest de reiskosten ook mee in zijn vraagprijs voor jouw event. In sommige gevallen zit de ideale artiest voor jouw evenement aan de andere kant van het land. Als deze reiskosten te hoog uitvallen kan je ook kijken naar vergelijkbare artiesten op Gigstarter die van dichterbij moeten komen. Ook over de reiskosten valt natuurlijk altijd te praten, elke artiest gaat hier anders mee om.

Zoals je ziet is een budget afhankelijk van vele verschillende aspecten, maar heb je met deze vijf punten wel de belangrijkste kostenposten getackeld. Via Gigstarter heb je direct contact met de artiest, overleg goed met diegene over de kosten en het budget. Een ding is zeker, bij Gigstarter vind je het grootste aanbod van live muziek in de Benelux. Dit ook tegen de laagste prijs omdat Gigstarter geen extra commissie vraagt bij een boeking. Veel plezier met de zoektocht naar live muziek. Mocht je een vraag hebben tijdens je zoektocht, mail ons gerust op info@gigstarter.nl. We helpen graag!

Bekijk de artiesten op Gigstarter

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, boeking, live muziek