Urf Runt Rukvet

  • Band   /   Tiel
  • #Rock #Nederpop
  • Klinkt als Tröckener Kecks, de Dijk, Blöf

Indicatie €550 - €700

Stuur een persoonlijk bericht naar Urf Runt Rukvet

Check beschikbaarheid
Urf Runt Rukvet, Rock, Nederpop band

Nederlandstalige kwaliteitsrock door ervaren muzikanten die al zeker 25 jaar in het “vak” zitten.
Deze 7-koppige rockformatie speelt uitsluitend eigen nummers, ja, inderdaad ál 25 jaar. Het repertoire omvat tekstueel sterke nummers, teksten om even bij stil te staan, stil te staan bij de waarden van het leven van alledag..maar met een knipoog. Nog voordat bekende nederlandstalige poprockgroepen zoals The Scene en Tröckener Kecks naam kregen was ‘Urf’ – zoals de band in de volksmond genoemd wordt- begin jaren tachtig met hun nederlandstalige ‘kleiweef’ al actief.
Een single en 2 CD’s heeft de band gemaakt en kent één bandwisseling waarbij de pure rockgeluid ietwat veranderde door uitbreiding met een tweede gitarist én een keyboardspeler.
URF won de allereerste regionale Grote Prijs van de Betuwe (voorloper van huidige Parel van de Betuwe), en was in de jaren ’90 halve finalist van de provinciale equivalent van de popwedstrijd voor bands De Gesel van Gelderland. Ook werd de band tijdens een 1 Mei-manifestatie uitgeroepen tot de band met de beste tekst , en wel met name met het nummer ‘Verloren Zonen’. Dit nummer heeft de band op 5 mei 2016 op alle buitenpodia in Tiel tijdens de Tielse Bevrijdingsfeesten gespeeld.

URF is niet zomaar een band van vrijetijdsmuzikanten,..het gaat om zeer ervaren rotten die individueel hun sporen verdiend hebben in tal van verschillende bands (onder meer Julian Sas, Half Past Midnight) en die op kleine en grote podia in zalen of op grote festivals speelden in binnen- en buitenland. Nee, niet bepaald ‘broodspelers’ maar echte rock- popliefhebbers waar de muziek en het plezier in het muziekmaken centraal staat.
Het is een ware muziekfeest met Urf…boeiend, swingend, gezellig, knallend..
De meeste bandleden hebben ook hun eigen side-projects. Saxofonist René die bij bands speelt zoals DoubleD Debby en Gudu Connection, drummer Vic heeft classic rockband Sunset en Gudu Connection als side-projects, bassist Tenny (voorheen Julian Sas en Half Past Midnight) speelt ook bij Gudu Connection en de bluesband AJ Plug, toetsenist Nickey speelt ook bij o.a. Gudu Connection en Double D Debby, gitarist André heeft duo Gre en Dre als sideproject, en zijn broer Fred heeft als sideproject Double D Debby.
Zoals gezegd, liefhebbers met veel (podium)ervaring. Desondanks altijd een betaalbare band…omdat het liefhebbers zijn…

Voor wat betreft de muziek: ga naar Youtube en zoek naar ‘Urf Runt Rukvet’ en je ziet en hoort hun muziek van hun CD’s en een enkele liveregistraties op een festival.

Muziek

De laatste twee en wij

Zo was ut mooi zo moest ut ...

Als of als

Reviews

Boek Urf Runt Rukvet en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Urf Runt Rukvet, Rock, Nederpop band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Vic

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Urf Runt Rukvet

Urf Runt Rukvet is een band uit Tiel. Urf Runt Rukvet speelt muziek in de genres Rock & Nederpop. Urf Runt Rukvet heeft sinds de inschrijving op 18/10/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Urf Runt Rukvet klinkt als: Tröckener Kecks, de Dijk, Blöf. Het repertoire van Urf Runt Rukvet bestaat uit alleen eigen werk.

Urf Runt Rukvet hanteert een richtprijs van €550 - €700 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.