Spool

  • Band   /   Utrecht/ Leerdam
  • #Rock #Pop #Hard Rock
  • Klinkt als Foo Fighters, Alter Bridge, Live, Nickelback, U2, maar heeft natuurlijk een eigen Sound!

Indicatie €75 - €499

Stuur een persoonlijk bericht naar Spool

Check beschikbaarheid
Spool, Rock, Pop, Hard Rock band

"Spool werd in januari 2011 opgericht door Jeroen Hoegee (Zang/Gitaar) en Peter van Ham (Drums/Backingvocals).Yorick van Doorn (Gitaar) en Bart Pekelharing (Basgitaar) maken het gezicht van Spool compleet. Om het draagvlak van de band te kunnen vergroten nam Spool in 2012 hun eerste demo op. Deze Demo werd opgenomen in de PMA studio in Bunschoten-Spakenburg onder begeleiding van producer Nathan Cairo. De titelloze demo bestaat uit de nummers “More” en “Let me know”.In maart 2014 deed Spool mee aan ‘BandK’lash’, een wedstrijd georganiseerd door stichting Rockbunker K’77 in Woerden. Na het winnen van de voorronde, won Spool ook de finale van BandK’lash waardoor ze een plekje bemachtigden op het eveneens Woerdense festival “Babypop”. In januari 2015 stond Spool in finale van ''Het Geheim van Starsound''. In deze finale kreeg Spool de kans zich te presenteren voor een professionele jury bestaande uit een aantal dj’s van radio 3FM en een a&r manager van platenmaatschappij EMI. Uiteindelijk behaalde Spool in deze finale een tweede plaats en ontvingen de jongens de eervolle vermelding “Spool is echt een band met potentie…". Begin 2015 dook de band, samen met producer Wout de Kruif, de studio in om te werken aan hun EP. De eerste singel, ‘Fall Down’ werd 17 juni 2015 gereleased op de Soundcloud pagina van de band. Op de single werd goed gereageerd en werd in juli 2015 indiedisc op de radiozender IndieXL, waarna de single in de Free40 alternative chart beland. Spool is jong, ambitieus, energiek and ready to rock YOUR venue!"

Muziek

Fall Down

More Live

Everything Live

Reviews

Boek Spool en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Spool, Rock, Pop, Hard Rock band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Yorick

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Spool

Spool is een band uit Utrecht/ Leerdam. Spool speelt muziek in de genres Hard Rock, Pop & Rock. Spool heeft sinds de inschrijving op 02/09/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Spool klinkt als: Foo Fighters, Alter Bridge, Live, Nickelback, U2, maar heeft natuurlijk een eigen Sound!. Het repertoire van Spool bestaat uit alleen eigen werk.

Spool hanteert een richtprijs van €75 - €499 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.