One Revolution Band

  • Band   /   Gouda
  • #Reggae #Dancehall
  • Klinkt als Chronixx, Morgan Heritage, Culture, Beenie man

Indicatie €650 - €3250

Stuur een persoonlijk bericht naar One Revolution Band

Check beschikbaarheid
One Revolution Band, Reggae, Dancehall band

Allereerst check https://soundcloud.com/aboubacar-soumah-608227821/happy om onze muziek te beluisteren!

Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via Austin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee en inmiddels woonachtig in Frankrijk. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia met onder meer Dounia Percussion. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf opgebouwd: hij geeft Afrikaanse muziek- en dansworkshops op scholen en voor bedrijven. Niet alleen dat, Aboubacar schreef en componeerde 14 fantastische reggae & dancehall nummers, richtte One Revolution Band op.

Op de vraag wat Aboubacar zelf zijn mooiste nummer vindt, schudt hij zijn hoofd. "Peace & Love? General? Pakata? Calm down? Mama Africa? Wow, allemaal he". Welk repertoire op het album vind hij het mooist ? Zijn ogen glanzen…." Ja misschien dan toch de reggaesongs. Aan de andere kant: in de dancehall nummers zit wel veel dynamiek. Ik ben wel een revolutionair", zegt Aboubacar. Zijn levensgeschiedenis dwingt hem te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. "Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee. Zij doen niets voor mijn volk en dat doet mij pijn".

Muziek

Respect to the youth Instru...

Our new track Happy

Happy

Foto's

Reviews

One Revolution Band heeft nog geen reviews.

Contact

One Revolution Band, Reggae, Dancehall band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - ina

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over One Revolution Band

One Revolution Band is een band uit Gouda. One Revolution Band speelt muziek in de genres Reggae & Dancehall. One Revolution Band heeft sinds de inschrijving op 06/09/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van One Revolution Band klinkt als: Chronixx, Morgan Heritage, Culture, Beenie man. Het repertoire van One Revolution Band bestaat uit alleen eigen werk.

One Revolution Band hanteert een richtprijs van €650 - €3250 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.