Malac Banda

  (1)

Indicatie €250

Stuur een persoonlijk bericht naar Malac Banda

Check beschikbaarheid
Malac Banda, Balkan, Wereldmuziek, Gipsy band

De Wageningse Studenten Zigeunerkapel heeft inmiddels al een lange historie. Op 1 november 1964 ontstond in Wageningen een groep muzikanten rond Ference Tury. Het orkest werd gevormd door twee violen, twee gitaren, piano en fluit. Later kwamen daar de bas, accordeon en cymbaal bij. Uitgedost in rode vesten, witte overhemden met wijde mouwen, zwarte broeken en rode sokken gaf Malac Banda al snel op vele plekken optredens. Eerst was dat vooral in Wageningen en omstreken, later in de uithoeken des lands. Al deze muzikale activiteit leidde in 1968 tot de eerste LP van Malac Banda. Ook kwam er een manager, een secretaris en een voorzitter om orde in de chaos te scheppen. In 1969 vierde Malac Banda haar eerste lustrum dat werd gevierd met veel muziek en lam aan het spit. Ook ging men dit jaar voor het eerst op reis naar Hongarije, een traditie die tot op de dag van vandaag nog in ere wordt gehouden. Inmiddels heeft Malac Banda vorig jaar haar meest recente CD (het tijdperk van de LP's is immers reeds ver achter ons) uitgebracht: Eléven Csálad. Na vele jaren is er het één en ander veranderd, maar we zullen altijd die mooie zigeunermuziek blijven maken.

Muziek

Malac Banda - Roemeense Fan...

Malac Banda - Hai Ne Ne

Malac Banda - Buba Mara

Reviews

Door op 23/06/2015

Wij hadden Malac Banda geboekt voor een optreden tijdens de Local Goods Market in de Hallen in Amsterdam. Ze meldde zich netjes op tijd, en waren binnen de kortste keren geinstalleerd en klaar om te spelen. De band maakt leuke, vrolijke muziek, en veel passanten bleven met hun kinderen staan kijken naar het enthousiaste optreden. De muziek doet het goed op markten en braderieen, maar bijvoorbeeld ook op bepaalde bruiloften zou de gipsy muziek van Malac Banda goed passen. Al met al hadden wij een goede ervaring met de band, en de boeking is zeker voor herhaling vatbaar! Ze krijgen daarom een dikke 7!

Contact

Malac Banda, Balkan, Wereldmuziek, Gipsy band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Max

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Malac Banda

Malac Banda is een band uit Wageningen. Malac Banda speelt muziek in de genres Balkan, Wereldmuziek & Gipsy. Malac Banda heeft sinds de inschrijving op 02/09/2014 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Malac Banda klinkt als: Malac Banda. Het repertoire van Malac Banda bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Malac Banda krijgt 3.5 uit 5 sterren op basis van één review.

Malac Banda hanteert een richtprijs van €250 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.