LocosLindos Tango Quintet

  • Ensemble   /   Rotterdam
  • #Tango
  • Klinkt als Piazzolla - Quinteto el Despues

Indicatie €1200

Stuur een persoonlijk bericht naar LocosLindos Tango Quintet

Check beschikbaarheid
LocosLindos Tango Quintet, Tango ensemble

LocosLindos, dat zijn vijf jonge en gedreven muzikanten die samen het onbekende terrein van de passionele Argentijnse tango betreden en verkennen. De Argentijnse tango ontstond meer dan 100 jaar terug in de bordelen van de achtergestelde wijken van Buenos Aires en groeide intussen uit tot een muzikale stroming met een wereldwijde aantrekkingskracht. Dat de tango springlevend is, blijkt ook uit het feit dat er in het genre nog steeds nieuwe muziek wordt geschreven.

Argentijnse tango is een vlag die vele ladingen dekt. Naast de oude dansbare tango’s speelt LocosLindos ook het bekendere repertoire van bandoneonist Astor Piazzolla maar ook het doorgaans onbekendere repertoire van de tangocomponisten van vandaag. Op die manier ontwikkelde het kwintet hun eigen herkenbare stijl.

De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland. Zij ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Allen zijn zij er afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Hun gedeelde passie voor deze unieke en exotische muziek vormt de rode draad in hun hechte muzikale samenwerking. Hun jonge frisse kijk op de muziek is vaak verrassend, waardoor je jezelf even in het warme Zuid-Amerika waant.

LocosLindos bestaat uit:

Ruzana Tsymbalova- viool
Simone van der Weerden – bandoneon
Anke Steenbeke – piano
Tim Panman – elektrische gitaar
Alexander Vocking – contrabas

Muziek

San Gára

Otoño Porteño

Michelangelo

Reviews

Boek LocosLindos Tango Quintet en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

LocosLindos Tango Quintet, Tango ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Tim

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over LocosLindos Tango Quintet

LocosLindos Tango Quintet is een ensemble uit Rotterdam. LocosLindos Tango Quintet speelt muziek in de stijlen Tango. LocosLindos Tango Quintet heeft sinds de inschrijving op 31/07/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van LocosLindos Tango Quintet klinkt als: Piazzolla - Quinteto el Despues. Het repertoire van LocosLindos Tango Quintet bestaat uit covers en eigen werk.

LocosLindos Tango Quintet hanteert een richtprijs van €1200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.