Lisa Nora

  (9)
  • Soloartiest   /   Enschede
  • #Singer-songwriter #Country #Pop
  • Klinkt als Adele, Ed Sheeran, Ilse de Lange, Gabrielle Aplin, Gavin James, dodie
  • 11 geverifieerde boekingen

Indicatie €225 - €675

Stuur een persoonlijk bericht naar Lisa Nora

Check beschikbaarheid
Lisa Nora, Singer-songwriter, Country, Pop soloartist

*Ik studeer op dit moment in Engeland, maar ik ben wel het hele jaar door te boeken, maar dan komt dan wel 100 euro bij voor de vlucht."

Lisa Nora is een singer-songwriter, afkomstig uit Nederland, die te kenmerken is door een mix van pop, folk en country muziek. Geïnspireerd door het verleden, bijzondere verhalen en hedendaagse helden hoor je deze combinatie van genres terug in haar muziek die binnenkomt als een avontuurlijk boek dat je altijd zal bijblijven.

Lisa Nora’s eerste woord was boek. Ze was 9 maanden oud. Van kleins af aan vond ze het al fijn om boeken te lezen. Op een hele jonge leeftijd werd ze een heel nieuwsgierig kind, hield ze van avontuur en wilde ze daarom ook elk boek lezen dat ze zag, om te vluchten naar de mooie fictionele werelden van deze geschreven juweeltjes. Helaas deelden de leerlingen op Lisa’s school niet hetzelfde enthousiasme en hierdoor raakte ze erg in haarzelf gekeerd. Toen ze 13 jaar was schreef ze haar eerste liedje. Dit was voor haar de weg om te schrijven over haar gevoelens en de manier waarop ze de wereld zag, hoewel niet op papier maar in de vorm van melodieën en harmonieën.

Lisa Nora komt uit een muzikale familie. Haar vader en moeder zijn beroepsmuzikant en repeteerden altijd in de woonkamer. Lisa en haar kleine zus werden altijd omringd door de Britse en Keltische muziek die haar ouders maakten. Hier is de liefde voor de folk muziek begonnen, de fundering voor Lisa Nora’s muziek.

Rond haar dertiende kwam ze net als menig ander tienermeisje in aanraking met de muziek van de populaire Engelse boybands, singer/songwriters en muzikanten van die tijd. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ze de gitaar gepakt heeft en haar songwriting- en muziekstijl uitbreidde, namelijk met een toevoeging van popmuziek bovenop haar basis van folk en country muziek.

In de jaren daarop heeft Lisa Nora zichzelf ontwikkeld als singer/songwriter en is ze in begin 2016 met een mix van eigen werk en covers gaan optreden. Ze deed mee aan talentenjachten en open podia die ze stuk voor stuk won en kwam in contact met personen en artiesten zoals Giel Beelen, Karin Bloemen en Gavin James. Ook heeft ze op de radio mogen spelen: een paar keer bij 3FM en twee keer bij NPO Radio 2.

In het najaar van 2016 ontdekte ze het mooie initiatief van ‘Art Rocks’. Van de 5 musea die meededen koos Lisa Nora voor het Tropenmuseum in Amsterdam. Ze moest een nummer schrijven naar aanleiding van een kunstwerk. Lisa koos voor een prent over de slavernij, getekend door J.G. Stedman. Met haar nummer ‘Once A Slave’ won ze de finale in Paradiso, Amsterdam. Tijdens de finale bleek dat de jury, professionals afkomstig uit allerlei hoeken van de muziek- en kunstwereld, haar unaniem op nummer 1 hadden gezet. Het jury oordeel luidde als volgt:

“Ze weet het grote, zware thema op een kleine en kwetsbare manier schitterend weer te geven waarbij de hoop overwint.” - Jury Art Rocks 2016

In mei 2016 heeft Lisa Nora in Hamburg haar eerste EP ‘Like A Stone’ opgenomen in Hamburg op een unieke locatie in Hamburg, waar een klein oud huis is omgebouwd tot studio. Vandaar de naam ‘Granny’s House’. Lisa Nora was een van de eerste artiesten die hier een plaat heeft opgenomen samen met Manfred Faust (platinum mixer-engineer) en Torsten Eichten (co-engineer en succesvol in de reclamebusiness). De EP kwam tot stand met vier nummers, ‘Like A Stone’, ‘Locked Your Love’, ‘Run Away’ en ‘Where Does Time Go’.

Lisa Nora’s debuut EP is op 14 september 2017 gereleased. Daarnaast zat ze in 2017 bij de selectie van de Popronde, dat betekent dat ze met haar EP door heel Nederland heeft opgetreden in allerlei steden die aan de Popronde deelnemen. Ze heeft iets meer dan 20 gigs gedaan in 2 maanden.

Op 21 april 2018 heeft Lisa haar single ‘Old Man’s Hat’ uitgebracht, in verband met Record Store Day. Ze is tevens de support act geweest van Nick & Simon op 28 juni. In augustus gaat ze op tour met de Horizontoer, een rondreizend festival dat langs de Waddeneilanden gaat. Ze zal spelen op Vlieland en Ameland.

Lisa Nora treedt tegenwoordig op met haar zusje als backing vocalist, wat haar opnieuw terug brengt naar haar roots. Als je toen tegen haar had gezegd dat ze haar ouders zou volgen in de muziekwereld had ze keihard gelachen, terwijl ze in de woonkamer naast haar zusje zat weg te dromen bij de mooie woorden van haar ouders, getransformeerd in melodieën.

Muziek

In The Middle

Where Does Time Go

Like A Stone

Reviews

Door op 16/06/2018

Lisa kwam bij ons in de winkel met gitaar en gaf een sfeervol goed optreden! Zeker een aanrader wanneer je net als ons een festivalsfeertje wil kweken! Ze raakt iedere noot!! Bedankt Lisa

Door op 13/07/2017

Wij waren super tevreden. Alles was top geregeld door haar en haar vader!

Door op 27/03/2017

Het meeste contact liep via de vader van Lisa en dat was heel leuk en open. Lisa is een hele lieve meid die echt onwijs goed kan zingen.
Een aanrader namens ons! Succes Lisa!

Contact

Lisa Nora, Singer-songwriter, Country, Pop soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Paul

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Lisa Nora

Lisa Nora is een solo-artiest uit Enschede. Lisa Nora maakt vooral muziek in de genres Singer-songwriter, Country & Pop. Lisa Nora heeft sinds de inschrijving op 08/07/2016 in totaal 11 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Lisa Nora klinkt als: Adele, Ed Sheeran, Ilse de Lange, Gabrielle Aplin, Gavin James, dodie . Het repertoire van Lisa Nora bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Lisa Nora krijgt 4.7 uit 5 sterren op basis van 9 reviews.

Lisa Nora hanteert een richtprijs van €225 - €675 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.