Erny Green

  • Soloartiest   /   Utrecht
  • #Singer-songwriter
  • Klinkt als Bob Dylan, Nick Cave

Indicatie €150 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Erny Green

Check beschikbaarheid
Erny Green, Singer-songwriter soloartist

Bio “Erny Green”
Het is bijna onmogelijk om de levensweg van singer-songwriter Erny Green in een kort bestek weer te geven. Vanaf eind jaren zeventig floreerde hij al in enkele Achterhoekse new wave bands en in 1984 vertrekt hij naar Utrecht om moderne literatuur te studeren. Vanaf 1988 zegt hij de geordende maatschappij vaarwel om als straatmuzikant de wereld rond te trekken (Europa, USA, Midden-Amerika).

Vanaf 1992 echter, laat hij zich steeds meer op de Nederlandse podia zien en vestigt al snel een naam als ras performer. Zijn eerste solo release als Erny Green komt eind januari 1992 uit. Daarna brengt hij in de jaren negentig nog twee albums (1995 en 1997) uit onder de naam Erny Green die allen unaniem goed ontvangen worden.
Live heeft Erny Green daarbij door de jaren heen alle grote podia in Nederland al talloze malen bestegen, zoals Vredenburg, Melkweg, Tivoli, Paradiso, etc., maar ook vele buitenlandse podia zoals oa. het roemruchte CBGB's in New York.

Tussen 1999 en 2005 treedt Erny Green veel op met zijn band Polgate waarmee hij tevens drie albums opneemt. De schijven worden door de schrijvende pers wederom unaniem zeer gewaardeerd om hun grote internationale klasse en halen hoge posities in verschillende albumlijsten. Erny's naam als songwriter is daarmee voorgoed gevestigd. De kernwoorden die steeds terugkomen in de vele recensies zijn "authentiek" en "melancholisch".
Er zijn weinig zangers die eenzelfde dynamiek aan de dag kunnen leggen als Green die ooit de passende titel 'absoluut meester in de melancholie' kreeg toebedeeld en die met zijn alom geprezen stemgeluid en steady gitaarspel elke zaal voor zich weet te winnen. In september 2005 houdt Polgate echter op te bestaan en betreedt Erny het podium tot 2008 weer solo.
In juli 2007 verschijnt de schitterende EP "In a cabin with Erny Green". Vijf juweeltjes, geschreven en opgenomen in het Zuid Franse Callian met producer Maarten Besseling die de EP gratis aanbiedt via zijn website www.inacabinwith.com .
In 2008 keert Erny terug naar zijn jeugd en met de Joy Division tribute formatie Closer to Curtis doet hij een vijftiental shows, voorafgegaan door de Anton Corbijn film "Control", in het Nederlandse clubcircuit en in 2009 nog enkele buitenlandse shows. In februari 2008 verschijnt tevens "Heartland Revisited", een overzichtsplaat van het werk van Erny Green van de voorgaande 15 jaar.
Rond diezelfde tijd formeert Erny de band "Belly Says" en in november 2010 verschijnt het gelijknamige album van deze nieuwe band. Opnieuw lovende kritieken alom, maar de band is helaas maar een kort leven beschoren. Samen met toetsenist Thijs Heij pakt hij de draad weer op en komt in 2013 met het ijzersterke album “Sound of Neonlight”. Voor dit album voegt ook Gerald Roerdinkveldboom (o.a. drummer in Closer To Curtis) zich bij de twee, nadat zij met z’n drieën al eerder de Nederlandstalige Erny Green klassieker “De Nacht” op single uitbrachten.
In 2013, 2015 en 2016 volgen nieuwe clubtours met de formatie Joy Division Undercover, waarin naast Thijs en Gerald ook Henk Koorn van Hallo Venray meespeelt.
In februari 2017 is het lang verwachte tiende (!) album -“Pheromones”- van de liedkunstenaar verschenen. Naast opnieuw vaste waarde Thijs Heij werken ook diens bandleden Beau L. Ringeling (drums) en Chris Greevink (Bas) mee. De productie en arrangementen waren in handen van Sjoerd van Reeuwijk die een flinke stempel op het album heeft gedrukt. Al met al is het een album geworden dat tal van stijlen in zich herbergt en dat met gemak Erny’s hoogtepunt genoemd kan worden! Evenals generatiegenoten als Nick Cave is Erny Green momenteel op de piek van zijn kunnen. Don’t miss it.

“SOUND OF NEONLIGHT”
"Het gaat met een loden lading aan zeggingskracht door merg en been”. OOR
“De plaat verrast, en ontregelt. Omdat er tempo in zit, maar ook vertraagt op de juiste momenten. En hier en daar ongepolijst is en hard op je af komt.” MusicFrom
“Melancholie is nooit ver weg. Greens stem klinkt puur, doorleefd en soms donker.” KindaMusic
”Green bezit de gave de luisteraar stil te krijgen en alle aandacht op de muziek te richten.” Festivalinfo
“S.O.N. is een knappe plaat van een man die echt niets meer bij te leren heeft.” Rootstime (Belgie)

Muziek

Kiss The Girls

Old House

Naakte Man Op De Pier

Reviews

Boek Erny Green en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Erny Green, Singer-songwriter soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Erny

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Erny Green

Erny Green is een solo-artiest uit Utrecht. Erny Green maakt vooral muziek in de genres Singer-songwriter. Erny Green heeft sinds de inschrijving op 16/08/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Erny Green klinkt als: Bob Dylan, Nick Cave. Het repertoire van Erny Green bestaat uit covers en eigen werk.

Erny Green hanteert een richtprijs van €150 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.