Desolate Fields

Indicatie €50 - €150

Stuur een persoonlijk bericht naar Desolate Fields

Check beschikbaarheid
Desolate Fields, Progressieve metal, Progressieve rock, Metal band

In de koude wintermaanden van december 2012, in een huis omringt door industrie. Ontmoeten de leden van Desolate Fields elkaar voor het eerst, en het was een goede ontmoeting. Er werd snel besloten dat deze muzikanten samen een nieuwe band moesten vormen, de naam maakte niet uit want het gaat om de muziek!

Door het opgroeien in Rijssen heeft Gerben sterke muzikale invloeden meegekregen van de kerkelijke geluiden. Later werd hij bekend met het metal genre en begon deze ver uitliggende invloeden te combineren in zijn eigen muziek. Toen hij hier al een tijdje mee bezig was raakte hij aan de praat met een medestudent, Mark. Aangezien Mark drumt, besloten ze samen een band te vormen. Na een onwaarschijnlijke ontmoeting tussen Mark en Alex was de basis line up gevormd.

Terwijl het weer buiten warmer werd, werd veel werk verzet in de oefenruimte. De nummers die Gerben over de jaren geschreven heeft werden herschreven. Vrij snel kwam Jochem er bij voor aanvulling van keyboards en wisselde het bas en gitaar spelen af met Alex. Bij gebrek aan een zanger begon Alex met wat vocalen te doen bij een cover, waaruit bleek dat hij veel lawaai kon produceren met zijn mond tijdens het gitaar spelen. Ook Jochem was hierdoor gemotiveerd om vocalen aan te vullen.
Meer en meer muziek werd geschreven en in juni 2013 verscheen de eerste single getiteld: Grey. Deze werd erg goed ontvangen, en er werd niet lang na de release een try-out show gepland. Er werd in deze line-up een behoorlijk aantal shows gespeeld door heel Nederland. Op het podium bleek echter dat het zingen en gitaarspelen tegelijk Alex beperkte in zijn spel en zang. Er werd de beslissing genomen om Jochem naar voren te plaatsen als zanger, waardoor er ruimte vrij kwam in de band voor een bassist. Deze was snel gevonden in Martijn, waardoor de muziek naar een nieuw niveau werd getrokken.

Net na de vocalen wissel werd de tweede demo van de band opgenomen, getiteld Heeding the Call. Hierop staan twee nummers welke zijn opgenomen in de oefenruimte en zijn gemixt door Gerben.

“Desolate Fields weet een energieke, doch atmosferische, show neer te zetten die de fans goed vastpakt. Variërend van nummer tot nummer reageert het publiek met open mond tot vliegende haren.” Undergrounded.de

Muziek

Puzzles

Grey

Puzzles 2

Reviews

Boek Desolate Fields en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Desolate Fields, Progressieve metal, Progressieve rock, Metal band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Alex

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Desolate Fields

Desolate Fields is een band uit Doetinchem. Desolate Fields speelt muziek in de genres Metal, Progressieve rock & Progressieve metal. Desolate Fields heeft sinds de inschrijving op 17/06/2014 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Desolate Fields klinkt als: Insomium/Ghost Brigade/Swallow the Sun/Agalloch/Opeth. Het repertoire van Desolate Fields bestaat uit alleen eigen werk.

Desolate Fields hanteert een richtprijs van €50 - €150 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.