Boanna Boyne

  (9)
  • Band   /   Nijmegen/Achterhoek
  • #Folk #Keltisch #Wereldmuziek
  • Klinkt als Altan, Meav, Clannad, Mary Black, The Chieftans, the Dubliners
  • 11 geverifieerde boekingen

Indicatie €400 - €800

Stuur een persoonlijk bericht naar Boanna Boyne

Check beschikbaarheid
Boanna Boyne, Folk, Keltisch, Wereldmuziek band

De folkband Boanna Boyne is ontstaan in 2018 toen enkele muzikanten elkaar vonden tussen Nijmegen en de Achterhoek bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek en veel eigen nummers. Het repertoire is inmiddels verder uitgebouwd en bevat meerdere Keltische stromen. De eigen nummers worden veelal geïnspireerd door plaatsen in Ierland en de Keltische mythologie/folklore.

Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uit gegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

De band is in mei 2022 de studio in gegaan voor het opnemen van haar debuut. Op 19 november 2022 is de debuutplaat uitgekomen. Voor recente informatie kunt u het beste een kijkje op onze website nemen.

Bandleden:
Reninka Eskes: zang, klarinet, thin-whistle
Judith Baakman: harp, zang
Antal van Ass: gitaar, bouzouki, zang
Taggi Eenstroom: zang

Muziek

Brú Na Bóinne

Brian Boru’s March

Battlefield

Reviews

Door op 14/04/2024

Het was een prachtige muziekavond met folk band Boanna Boyne in het geheel uitverkochte Numans-Dorps-huis in Numansdorp. Het publiek genoot van de mooie Ierse songs ontstaan uit mystieke en folkloristische verhalen. Het publiek wilde vooral gaan zitten om te genieten van de goed gezongen ballades en het mooie klankspel van de harp.

Door op 01/06/2023

Contact uitstekend. Optreden erg goed. Band had ook goed contact met publiek. Alleen maar positieve zaken.

Door op 03/03/2023

Prachtige Keltische muziek. Het publiek luisterde ademloos naar mooie harmonien en fraaie zang. Mooie rustige, ingetogen band die zonder opsmuk kontakt met de toehoorders heeft

Contact

Boanna Boyne, Folk, Keltisch, Wereldmuziek band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Taggi

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Boanna Boyne

Boanna Boyne is een band uit Nijmegen/Achterhoek. Boanna Boyne speelt muziek in de genres Folk, Keltisch & Wereldmuziek. Boanna Boyne heeft sinds de inschrijving op 26/07/2021 in totaal 11 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Boanna Boyne klinkt als: Altan, Meav, Clannad, Mary Black, The Chieftans, the Dubliners. Het repertoire van Boanna Boyne bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Boanna Boyne krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 9 reviews.

Boanna Boyne hanteert een richtprijs van €400 - €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.