Bloid

Indicatie €150 - €250

Stuur een persoonlijk bericht naar Bloid

Check beschikbaarheid
Bloid, Death Metal, Metal, Heavy metal band

In 2006 ontstaat de metalformatie Bloid uit de ondergang van 2 regionale metalbands. Een fris, nieuw, enthousiast en vooral hard alternatief biedt welkome variatie in het magere metalen aanbod in Noord-Holland. Al snel verovert Bloid regionaal en ook landelijk waardering voor hun recht-toe-recht-aan beukmetal.

Bloid, Westfries voor blij. Opgewekte naam, zware deunen. Waar andere bands uit het genre er een stoer metal imago op na houden houdt Bloid het allemaal wat luchtiger.Teksten bevatten metalthema’s met een twist; een serialkiller met Alzheimer (F.U.B.A.R.) of plotselinge drang tot…(Sudden Urge). Deze relaxte benadering in combinatie met bloedserieuze muziek heeft zeker het nodige respect opgeleverd.

Er zijn in de afgelopen jaren al behoorlijk wat optredens verzorgd door heel Nederland. Zo heeft de band bijvoorbeeld de support verzorgd voor Sepultura en Master. Maar ook voor hedendaagse acts als Textures, Gojira en Arch Enemy. Mooie zalen waar Bloid gestaan heeft zijn o.a. de P60 in Amstelveen, de Groene Engel in Oss en de Melkweg in Amsterdam.

Na diverse demo´s (‘Bloid’ 2006, ‘Chaos, dat had je vroeger niet’ 2008, ‘Momentum’ 2009) is eind 2014 het eerste full length album ‘Rise to Ruination’ uitgebracht door het Label: WormholeDeath/Aural Music. Dit album is dus niet alleen op CD te beluisteren, maar ook via: Spotify, Google play music, Itunes, Napster etc.

Muziek

F.U.B.A.R.

Sudden Urge

The Nemesis

Reviews

Boek Bloid en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Bloid, Death Metal, Metal, Heavy metal band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Jeroen

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Bloid

Bloid is een band uit Alkmaar. Bloid speelt muziek in de genres Death Metal, Heavy metal & Metal. Bloid heeft sinds de inschrijving op 10/06/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Bloid klinkt als: Mastodon, Machine Head, Lamb of god. Het repertoire van Bloid bestaat uit alleen eigen werk.

Bloid hanteert een richtprijs van €150 - €250 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.