Marcia Bamberg Swing Quartet

  • Band   /   Alkmaar
  • #Gipsy #Swing #Jazz
  • Klinkt als Muziek á la Rosenberg Trio met zang, Avalon Jazzband

Indicatie €750 - €1250

Stuur een persoonlijk bericht naar Marcia Bamberg Swing Quartet

Check beschikbaarheid
Marcia Bamberg Swing Quartet, Gipsy, Swing, Jazz band

Gipsy swing ten top! Onder begeleiding van John Ligthart en Ronald Weel op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse Gipsy jazz liedjes.

De "Gipsy" of "Manouche" jazz is in de jaren dertig binnen de Roma-zigeuner gemeenschappen in Parijs ontstaan. Deze sterk ritmische muziek is een vermenging van Franse Musette, jazz- en swingmuziek uit Amerika en zigeunermuziek. Het is de eerste jazzstijl die in Europa ontstond.

De grondlegger van deze stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt die samen met violist Stéphane Grappelli het ensemble "Quintette du Hot Club de France" vormde. In dit ensemble was de line-up zeer kenmerkend voor deze stijl van muziek: het waren allemaal snaarinstrumenten. Django Reinhardt en zijn muzikanten speelden veel instrumentale versies van liedjes die oorspronkelijk tekst hadden.

Het Marcia Bamberg Swing Quartet brengt een ode aan Django Reinhardt en de Gipsy jazz. Met haar kwartet heeft Marcia de zang teruggebracht in de nummers om Gipsy jazz muziek toegankelijker te maken voor een groter en misschien 'nieuw' publiek, dat meer gecharmeerd is van muziek met zang en op deze manier deze prachtige traditionele muziekstijl kan leren kennen en waarderen.

Laat u zich door het Marcia Bamberg Swing Quartet met deze swingende muziek, die zorgt voor vrolijkheid, romantiek en uitnodigt tot dansen, meevoeren naar een zonnig terrasje in het mooie Parijs!

Contact

Marcia Bamberg Swing Quartet, Gipsy, Swing, Jazz band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - daniel

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Marcia Bamberg Swing Quartet

Marcia Bamberg Swing Quartet is een band uit Alkmaar. Marcia Bamberg Swing Quartet speelt muziek in de genres Gipsy, Swing & Jazz. Marcia Bamberg Swing Quartet heeft sinds de inschrijving op 22/01/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Marcia Bamberg Swing Quartet klinkt als: Muziek á la Rosenberg Trio met zang, Avalon Jazzband. Het repertoire van Marcia Bamberg Swing Quartet bestaat uit alleen covers.

Marcia Bamberg Swing Quartet hanteert een richtprijs van €750 - €1250 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.