AINA

Indicatie €250 - €800

Stuur een persoonlijk bericht naar AINA

Check beschikbaarheid
AINA, Nederpop, Country, Pop soloartist

“AINA schrijft Nederlandstalige popmuziek met een vleugje Nashville. Geïnspireerd door de muziek van Hunter Hayes en the Eagles en de teksten van Bløf, schrijft AINA haar muziek. Nadat ze in 2016 haar eerste EP ‘de Horizon’ uitbracht, komt er in 2017 het vervolg; 2 singles en het album ‘Bitterzoet’.

Na een vooropleiding aan the London Music School en tijdens haar studie aan het Conservatorium, kwam in 2014 tijdens haar laatste jaar Gitaarlem op haar pad.
Gitaarlem was een initiatief van o.a. Speelman&Speelman en Giel Beelen waarbij een album werd uitgebracht waarvan de opbrengst naar Serious Request ging. AINA stond op het album met artiesten als Jacqueline Govaert, Alain Clark, Chef ‘Special & Van Velzen en het album werd ruim 10.000 keer verkocht. Ze maakte hierna haar radioprimeur op nationale radiozender 3FM. De grote afsluiter was het Gitaarlem concert in een uitverkocht Patronaat waarna de opbrengst bekend werd gemaakt in het glazen huis.
Nadat haar nummer ‘Dit gaat om jou’ op het Gitaarlem album goed werd ontvangen, koos AINA er voor volledig over te gaan op Nederlandstalige muziek.

Na een succesvolle crowd-funding te hebben afgerond bracht ze in juni 2016 haar debuut EP uit met ‘De Horizon’ als titeltrack. De live video werd gedraaid op 100%NL TV, ze speelde bij Radio NPO1 en werd genomineerd als creatieve powervrouw bij de Viva Awards. Er volgde een periode van veel schrijven, inspiratie opdoen en veel optreden, waarna ze nu haar eerste album ‘Bitterzoet’ mag aankondigen die in september 2017 zal uitkomen.
De sound is volwassener en gaat meer terug naar de kern van AINA, namelijk pop met een vleugje Nashville.
Maar eerst zal eind maart de single ‘Niet wat je gehoopt had’ verschijnen, die vast een klein voorproefje is van hoe het album zal gaan klinken.

Live is AINA een ware frontvrouw die geheel verweven is met haar band door het jarenlange samen spelen. De band klinkt stevig en de melodieën catchy, waardoor ze het publiek weet te boeien en raken. Akoestisch of groots met band, AINA staat als een huis.”

Muziek

Alleen zijn

Langzaam

De Horizon

Reviews

Boek AINA en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

AINA, Nederpop, Country, Pop soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Jantien

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over AINA

AINA is een solo-artiest uit Haarlem. AINA maakt vooral muziek in de genres Nederpop, Pop & Country. AINA heeft sinds de inschrijving op 27/08/2015 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van AINA klinkt als: Bløf. Het repertoire van AINA bestaat uit covers en eigen werk.

AINA hanteert een richtprijs van €250 - €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.