The Rodeo Roses

  • Band   /   Rotterdam
  • #Americana #Country #Pop
  • Klinkt als Neil Young, Eagles, Johnny Cash, Beatles, Garth Brooks, Elvis Presley, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Rolling Stones
  • 3 geverifieerde boekingen

Indicatie €450 - €974

Stuur een persoonlijk bericht naar The Rodeo Roses

Check beschikbaarheid
The Rodeo Roses, Americana, Country, Pop band

Oorspronkelijk in 2015 begonnen om de wekelijkse country-avonden in Paddy Murphy’s Irish Pub op te luisteren, zijn The Rodeo Roses ondertussen uitgegroeid tot een unieke veelzijdige coverband. De voorbije jaren werd het repertoire fors uitgebreid en met meer dan 100 optredens per jaar is dit Rotterdamse duo een graag geziene gast in Nederland en België.

De band bestaat uit de Rotterdammer JayMac en de Belgische Yanou Vanermen. Met zijn tweetjes brengen ze eigenzinnige covers van country, pop- en rocknummers. Met een prachtige stem, een volle groovy gitaar, een warme en virtuoze viool en aangrijpende harmonieën brengen The Rodeo Roses je helemaal in de sfeer. Een unieke combinatie die rockt, ontroert en doet feesten; een garantie op gezelligheid, romantiek en ambiance.

Het repertoire bestaat uit oude klassiekers en onbekende pareltjes, dansbare nummers en pakkende luistermuziek, maar ook foute meezingers en nieuwe top-100-hits. Een aantal namen uit de setlist:
Amy McDonald, Beatles, Bob Dylan, Britney Spears, Bruce Springsteen, Eagles, Ed Sheeran, Eddy Vedder, Elvis Presley, Eric Clapton, Garth Brooks, Hank Williams, Johnny Cash, Kenny Rogers, Lady Gaga, Neil Diamond, Oasis, Pink Floyd, Prince, Radiohead, Rolling Stones, Steve Earle, Taylor Swift, Tom Petty, Townes Van Zandt, … .

The Rodeo Roses voelen op het podium moeiteloos hun publiek aan en switchen vlot van de ene sfeer naar de andere. De kern van hun optredens is de interactie met hun publiek, waardoor ze zelden werken met vooraf vastgelegde setlisten, maar steeds op het moment zelf inspelen op hun toeschouwers. Door deze flexibiliteit zijn ze een geliefde coverband om te spelen tijdens recepties, op festivals, in horecazaken en bij bruiloften. Door de akoestische setting, en dus de afwezigheid van luide elektrische gitaren en drums, zijn The Rodeo Roses ook uitermate geschikt om op te treden in kleinere ruimtes of als achtergrondmuziek.

Over Jay Mac

De Rotterdamse zanger-gitarist Jay Mac had reeds op jonge leeftijd een enorme passie voor muziek. Na de aanschaf van zijn eerste gitaar leerde hij zichzelf zingen en spelen door nummers van zijn favoriete artiesten te coveren. Langzaamaan verschoof ook zijn professionele carrière meer en meer in de richting van muziek. Voor Jay Mac is een paar uurtjes achter de microfoon een vast onderdeel van zijn dagelijkse leven. De teksten en verhalen van liedjes zijn voor hem heel belangrijk. Zijn motto is dat je een nummer nooit goed kan brengen als je niet gelooft in de boodschap erachter, je emoties moeten "echt" zijn. Het timbre van zijn stem wordt regelmatig vergeleken met dat van Neil Diamond. Na jarenlange ervaring met solo-optredens in pubs en op feesten besloot Jay Mac dat het tijd werd voor een nieuw project en zo werden The Rodeo Roses geboren.

Over Yanou

De Belgische violiste Yanou Vanermen kan het best worden omschreven als een all-round muzikante. Naast viool speelt ze ook altviool, piano en klarinet en zingt ze. Ze wordt vaak omschreven als "een violiste met ballen", hoewel ook de gevoelige kant van muziek heel goed in haar kraam past. Haar speelstijl bestaat uit een combinatie van invloeden uit klassieke muziek, tango, folklore, bluegrass, jazz, pop, rock en kleinkunst. Ze is muzikante bij diverse ensembles waaronder Arcora, Orquesta Típica Belgíca, The Unlimited Strings, Tomato Yango, Scala, quintetto Kreamuze en Aelixihr. Met The Rodeo Roses is er weer een nieuwe uitdaging in haar leven gekomen. In deze band kan ze zich helemaal uitleven, al haar creativiteit botvieren en nieuwe horizonten verkennen.
Yanou behaalde de masterdiploma's viool en muziekpedagogie aan het Leuvense Lemmensinstituut (BE) en een bachelor Argentijnse Tango aan CODARTS Rotterdam (NL).

Contact

The Rodeo Roses, Americana, Country, Pop band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Yanou

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over The Rodeo Roses

The Rodeo Roses is een band uit Rotterdam. The Rodeo Roses speelt muziek in de genres Americana, Country & Pop. The Rodeo Roses heeft sinds de inschrijving op 06/02/2018 in totaal 3 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van The Rodeo Roses klinkt als: Neil Young, Eagles, Johnny Cash, Beatles, Garth Brooks, Elvis Presley, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Rolling Stones. Het repertoire van The Rodeo Roses bestaat uit alleen covers.

The Rodeo Roses hanteert een richtprijs van €450 - €974 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.