Boanna Boyne

  (8)
  • Band   /   Nijmegen/Achterhoek
  • #Folk #Keltisch #Wereldmuziek
  • Klinkt als Altan, Meav, Clannad, Mary Black, The Chieftans, the Dubliners
  • 11 geverifieerde boekingen

Indicatie €400 - €800

Stuur een persoonlijk bericht naar Boanna Boyne

Check beschikbaarheid
Boanna Boyne, Folk, Keltisch, Wereldmuziek band

De folkband Boanna Boyne is ontstaan in 2018 toen enkele muzikanten elkaar vonden tussen Nijmegen en de Achterhoek bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek en veel eigen nummers. Het repertoire is inmiddels verder uitgebouwd en bevat meerdere Keltische stromen. De eigen nummers worden veelal geïnspireerd door plaatsen in Ierland en de Keltische mythologie/folklore.

Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uit gegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

De band is in mei 2022 de studio in gegaan voor het opnemen van haar debuut. Op 19 november 2022 is de debuutplaat uitgekomen. Voor recente informatie kunt u het beste een kijkje op onze website nemen.

Bandleden:
Reninka Eskes: zang, klarinet, thin-whistle
Judith Baakman: harp, zang
Antal van Ass: gitaar, bouzouki, zang
Taggi Eenstroom: zang

Muziek

Brú Na Bóinne

Brian Boru’s March

Battlefield

Reviews

Door op 01/06/2023

Contact uitstekend. Optreden erg goed. Band had ook goed contact met publiek. Alleen maar positieve zaken.

Door op 03/03/2023

Prachtige Keltische muziek. Het publiek luisterde ademloos naar mooie harmonien en fraaie zang. Mooie rustige, ingetogen band die zonder opsmuk kontakt met de toehoorders heeft

Door op 26/11/2022

Dat je niet helemaal naar Temple Bar, Killarney of county Sligo hoeft af te reizen voor een avondje onvervalste Ierse folk en entertainment bewees Boanna Boyne tijdens de release-show van de eerste CD van de band, op zaterdag 19 november bij Podium Doesburg.

In een afwisselende muzikale show met ook nog eens de toegevoegde waarde van de Ierse dansers van Keltisch Dansje, en bijgestaan door feestnummer Dennis Jansen, liet Boanna Boyne horen en zien dat het inderdaad tijd was voor een eigen CD.

Met veel passie en vakmanschap werden de nummers van de CD in thematische sets geserveerd aan een uitverkochte en enthousiaste zaal. Boanna Boyne toonde van begin tot eind aan waarom de band een veelgevraagde act is: authentieke Ierse beleving, met afwisselend rustige en opzwepende nummers, waarvan vooral het eigen nummer Brú na Bóinne tot de verbeelding sprak.

Boanna Boyne is uitgegroeid tot een band die op geen enkel podium misstaat. Professioneel, muzikaal en to the point.

Boeken die band!

Podium Doesburg

Contact

Boanna Boyne, Folk, Keltisch, Wereldmuziek band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Taggi

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Boanna Boyne

Boanna Boyne is een band uit Nijmegen/Achterhoek. Boanna Boyne speelt muziek in de genres Folk, Keltisch & Wereldmuziek. Boanna Boyne heeft sinds de inschrijving op 26/07/2021 in totaal 11 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Boanna Boyne klinkt als: Altan, Meav, Clannad, Mary Black, The Chieftans, the Dubliners. Het repertoire van Boanna Boyne bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Boanna Boyne krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 8 reviews.

Boanna Boyne hanteert een richtprijs van €400 - €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.