BMI goes India

Indicatie €250 - €350

Stuur een persoonlijk bericht naar BMI goes India

Check beschikbaarheid
BMI goes India, Volksmuziek, Dance, Electronic band

BMI goes India komt met eerste Live Asian Dance music album van Nederland

BMI Goes India is een Nederlands danceduo (Eindhoven/ Weert) van de gebroeders Tromp. Barend (Eins, Zwei Orchestra, Mur Du Son, Lemur Voice) is een getrainde sitarspeler, Maarten (Mur Du Son, Ylem) is een producer en zorgt voor de elektronica. Nu is voor de eerste keer hun muziek te horen op een full lenght album uitgebracht op een Eindhovens Label, die normaal gesproken bekend staan als organisatie van psytrance en goatrance feesten en maakt voor deze ene keer een uitstapje naar de Live Asian underground dance music van deze heren.

BMI goes India combineert elementen van de klassieke Indiase en Bollywood muziek uit de jaren zestig en zeventig met moderne dansmuziek. Deze combinatie zorgt voor een unieke, sfeervolle en dansbare muziekstijl. Deze stijl kan worden omschreven als Asian Underground, maar op het album is te horen dat BMI veel meer is dan dat alleen! Op het album van BMI goes India (met gelijknamige naam) staan acht nummers in een breed scala van dance stijlen, waaronder drum 'n bass, electro, psychedelische en wereldmusic. Dit alles vermengd met aanstekelijke sitar licks en melodieën.

Live gaat BMI Goes India nog een stapje verder en gebruiken zij een speciaal decorstuk met Visuals. Dit geheel maakt dat je lekker weg kan dromen naar een andere wereld, terwijl je de nacht door danst.

Afgelopen anderhalf jaar is er dan ook een goede live reputatie opgebouwd en zijn daarmee diverse Nederlandse/ Belgische festivals in hogere sferen gebracht, waaronder oa Solar, Mandala, Solstice, Novas Incident, Beyond, Holi Fusion, Amersfoort Jazz en Festival Mundial. Komend jaar zal dan ook in het teken staan om dit verder uit te breiden, met oa het spelen op de grotere (oa Hindustaanse) festivals. Een aantal van deze festivals zullen snel op de agenda verschijnen.

Muziek

Ya Halla

Shivanjali

Sri Halam

Reviews

Boek BMI goes India en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

BMI goes India, Volksmuziek, Dance, Electronic band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Maarten

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over BMI goes India

BMI goes India is een band uit Eindhoven. BMI goes India speelt muziek in de genres Dance, Electronic & Volksmuziek. BMI goes India heeft sinds de inschrijving op 15/01/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van BMI goes India klinkt als: Ravi Shankar meets Dance / Live Asian Underground Dance music. Het repertoire van BMI goes India bestaat uit alleen eigen werk.

BMI goes India hanteert een richtprijs van €250 - €350 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.