Barbara St. James

  (11)
  • Soloartiest   /   Rotterdam
  • #Jazz #Soul #Blues
  • Klinkt als Gregory Porter Amy Winehouse Etta James
  • 15 geverifieerde boekingen

Indicatie €300 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar Barbara St. James

Check beschikbaarheid
Barbara St. James, Jazz, Soul, Blues soloartist

“Barbara is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk; zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen” - jazzpianist Johan Clement

Barbara St. James (1990) is een jazz & blues zangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal.

Barbara wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor time. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara. Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting en het Big Rivers festival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. Barbara studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Hier werd zij destijds aangenomen als 'uitzonderlijk talent'. In januari 2015 studeerde zij af met lovende commentaren. Zij werd gecoacht door jazz zangeres Fay Claassen. Zowel in binnen- als buitenland timmert Barbara flink aan de weg. Afgelopen herfst was zij te horen op de televisie- en radio (reclame) met het nummer “Stormy Weather”. Momenteel schrijft zij muziek voor haar debuut album.

WIL JE OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN WAT BETREFT DE ONTWIKKELINGEN RONDOM HAAR DEBUUT CD? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Dit kan via: barbarastjames . com

“Het maakt niet uit wat Barbara zingt, de blues zit in haar" - jazztrompettist Jarmo Hoogendijk

Muziek

Miss Celie's Blues

Between The Bars

Hound Dog

Foto's

Reviews

Door op 26/02/2018

Barbara St. James heeft al een aantal keer een optreden verzorgd in ons hotel. Steeds in wisselende samenstelling en voor een andere gelegenheid weet ze onze gasten van muzikaal entertainment te voorzien. Haar creativiteit met het repertoire en het goed aanvoelen van het publiek stellen haar in staat telkens een hele persoonlijke performance weg te zetten.

Door op 26/02/2018

Gezellig backstage, leuke show on stage. Toegankelijke no-nonsens jazz

Door op 03/10/2017

Optreden met gehele kwartet. Goede communicatie vooraf. Super optreden, barbara maakt er echt een feestje van!

Optredens van Barbara St. James

Meer optredens

Contact

Barbara St. James, Jazz, Soul, Blues soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Barbara

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Barbara St. James

Barbara St. James is een solo-artiest uit Rotterdam. Barbara St. James maakt vooral muziek in de genres Blues, Jazz & Soul. Barbara St. James heeft sinds de inschrijving op 14/07/2015 in totaal 15 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Barbara St. James klinkt als: Gregory Porter Amy Winehouse Etta James. Het repertoire van Barbara St. James bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Barbara St. James krijgt 4.6 uit 5 sterren op basis van 11 reviews.

Barbara St. James hanteert een richtprijs van €300 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.