Inschrijven

Inschrijven bij Gigstarter doe je via onze website. Je kan direct naar de pagina voor inschrijven gaan om een Gigstarter account aan te maken.

Nadat je je hebt ingeschreven moet je jouw account verifieren. We sturen je een email toe ter bevestiging van jouw emailadres. Als je op de link in die email klikt bevestig je jouw account. Vanaf dat moment kan je één of meerdere artiestenprofielen aanmaken. Als jouw account bevestigd is en je bent ingelogd, dan klik je op de knop Artiest aanmaken in het menu.

Vul een artiestennaam in, vul gegevens in over de act in, en plaats mediamateriaal op jouw profiel. Als je profiel compleet is worden wij op de hoogte gesteld; we zullen jouw profiel zo spoedig mogelijk goedkeuren.

Inschrijven bij Gigstarter is gratis. Een gratis profiel geeft een goede indicatie van jouw act.

Mocht je meer uit Gigstarter willen halen dan is het bij Gigstarter ook mogelijk om een PRO lidmaatschap af te nemen. Als PRO artiest haal je meer uit Gigstarter omdat je o.a. op oproepen mag reageren, in de agenda op de homepage komt en reviews van buiten Gigstarter kan toevoegen aan jouw profiel.

Ten eerste is het belangrijk dat je profiel een goed beeld geeft van de muziek die jij maakt, dit is uiteindelijk je visitekaartje. Een volledig profiel heeft een duidelijke profielfoto, korte omschrijving over de artiest, een Youtube filmpje van een live optreden en 3 audiobestanden (dj’s moeten minimaal 2 muziekbestanden/sets uploaden).

Als je in bezit bent van een eigen website, raadt Gigstarter aan om hier het Gigstarter widget op te plaatsen. Dit is een boek-knop die je website aan het Gigstarter profiel linkt. Je vergroot hiermee de kans om geboekt te worden en je bent beter vindbaar op het internet. Lees meer informatie over het plaatsen van de widget.

De aanzet tot actie knop op Facebook is een handig hulpmiddel om meer geboekt te worden. Het toevoegen van de actie knop kan overigens alleen bij een pagina op Facebook, niet bij een persoonlijk Facebook profiel.
De aanzet tot actie knop zal de geinteresseerde boeker doorverwijzen naar jouw profiel op Gigstarter. Hoe je de actie knop kan toevoegen vind je hier.

Wanneer jouw profiel compleet gaat het team van Gigstarter je profiel keuren. Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat we je profiel hebben gekeurd. Je ontvangt van ons een email, zowel als je profiel is goedgekeurd als wanneer je profiel nog gebreken bevat.

Om vindbaar te zijn via de zoekbalk van Gigstarter moet je profiel worden geïndexeerd. Elke nacht indexeren we automatisch alle nieuwe profielen, dus als het goed is jouw nieuwe profiel uiterlijk 24 uur na goedkeuring vindbaar.

Wil je het emailadres of het wachtwoord waarmee je inlogt wijzigen? Dat doe je vanuit jouw account instellingen.

Wanneer je jouw wachtwoord wilt wijzigen vul je het gewenste wachtwoord in onder de labels nieuw wachtwoord en nieuw wachtwoord bevestigen. Vul ook je huidige wachtwoord in.

Wanneer je je emailadres wilt wijzigen vul je jouw nieuwe emailadres in onder het label emailadres. Om je emailadres te wijzigen moet je ook je huidige wachtwoord invulen. Bovendien versturen we een bevestiging naar het nieuwe emailadres, om er zeker van te zijn dat dit emailadres juist is ingevoerd. In deze bevestiging staat een link waarop geklikt moet worden om de wijziging van het emailadres daadwerkelijk door te voeren.

Hopelijk kom je nooit op dit punt als artiest maar als je wilt uitschrijven als muzikant bij Gigstarter kan je een mail sturen naar info@gigstarter.nl. Wij zullen dan z.s.m. het profiel verwijderen.

Je probeert in te loggen met het emailadres en het wachtwoord dat je ingesteld hebt, maar krijgt een melding dat de email/wachtwoord combinatie niet bestaat.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

• Verkeerd emailadres: vaak hebben mensen verschillende emailadressen. Is het emailadres dat je invoert wel het emailadres waar je destijds jouw account mee hebt aangemaakt?
  • “Caps Lock” staat aan: wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus als Caps Lock per ongeluk aanstaat zal het opgegegeven wachtwoord niet kloppen.
  • Er wordt een oud wachtwoord ingevuld nadat het wachtwoord is veranderd.

Mocht het alsnog niet lukken om in te loggen met het bij jou bekende emailadres en wachtwoord, vraag dan een nieuw wachtwoord aan. Ga naar http://www.gigstarter.nl/users/password/new en vul je emailadres in. Je ontvangt spoedig een email met een link waar je een nieuw wachtwoord in kan vullen. Let op: als je meerdere keren achter elkaar een wachtwoord reset aanvraagt, zal alleen de link in de laatste reset-email functioneren!