In 2016 heeft Gigstarter maandelijks de Funkmis in de kerk van Ruigoord gehost. 2017 zal in het teken staan van nieuw lokaal en internationaal muzikaal talent, vanaf heden onder de naam "Gigstarter Presenteert:". We zullen op deze pagina aangeven wie er op zullen treden op het door Gigstarter gehoste evenement in de Kerk.

In de basis blijft het een rustig zondagmiddag evenement tussen +/- 15:00 en 20:00 uur waarin live muziek centraal staat en muziekstromingen zoals jazz, funk, blues, soul en wereldmuziek onze richtlijn zijn. In 2017 vindt Gigstarter presenteert: drie keer plaats. Namelijk: tijdens de Ruigmarkt op zondag 23 april, op zondag 28 mei en op zondag 24 september. Houd de homepage van Gigstarter.nl en Ruigoord goed in de gaten voor de laatste updates!

Benieuwd wie er vorig jaar opgetreden hebben? Bekijk en beluister de highlights van de programmering van vorig jaar hieronder om een beeld te krijgen van ons aanbod:

Jazz

Het geweldige Daniel Gueli Trio speelde begin 2016 in de kerk. PowerJazz van de bovenste plank! Live tijdens Gigstarter's FunkMis op Ruigoord. In de video spelen ze hun interpretatie van "A night in Tunesia" van Dizzy Gillespie. Fabio Marziali (Sax), Daniel van Dalen (Drums), Daniel Gueli (Bas). Meer van Daniel Gueli vind je hier Daniel Gueli. Bekijk hun live set:

Funk

De feestelijke funkband van de italiaanse Luca Simonelli genaamd Circo Simonelli gaf een geweldige show. De band bestaat uit studenten van het conservatorium van Amsterdam. In de video spelen ze Sonata van hun album Funk Appeal. Circo Simonelli heeft tijdelijk een break, maar een nieuw project van een groot gedeelte van de bandleden vind je hier Aurelio Project.

Soul & World

Ook fusion music waarin soul en wereldmuziek gemixt worden met jazz en funk krijgen een plek op onze events. Zo speelde Ensemble Transpoétique in de kerk tijdens ons zondagmiddag event. Meer van Ensemble Transpoétique vind je hier Ensemble Transpoétique. Geluid in de video door Carlos Manso en beeld door Jaap Rol.

Pop

Pop talent geven wij ook het podium. Flecha Moon & the Confused gaven een betoverend optreden. 100% eigen werk en muziek om mee weg te dromen. Meer van Flecha Moon vind je hier Flecha Moon.

DJ

Naast live bands zijn er tijdens het "Gigstarter presenteert" zondagmiddag evenement ook altijd DJs die komen draaien. Han Bosman draaide leuke wereldmuziek en soul en mixte deze zo nu en dan tot house plaat zodat het publiek het weekend af kon sluiten met een dansje. Meer van Han Bosman vind je hier Han Bosman.

Festivals

We kregen in 2016 ook de gelegenheid om ons steentje bij te dragen aan verschillende festivals op Ruigoord. Lees hier ons verslag over Landjuweel 2016, of ons interview aan Maya over Vurige Tongen Festival. Krijg je er maar niet genoeg van? Lees dan ons verslag over Landjuweel 2015.

Ik hoop dat je overtuigd bent. Tot zondag 23 april 2017, zondag 28 mei 2017 en/of zondag 24 september 2017. Houd de homepage van Gigstarter.nl en Ruigoord goed in de gaten voor de uiteindelijke programmering en de exacte tijden!